Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Tälj tillsammans, barn & vuxna 6/6 Fullbokad

Slöjdsal med barn och vuxna som täljer

Den här kursen är fullbokad men vi har en extrainsatt kurs dagen efter, eller så kan du anmäla dig som reserv hos Studieförbundet Vuxenskolan

Vi har en extrainsatt kurs dagen efter som har platser kvar, klicka här för att komma till den.

Du får lära dig att använda kniven rätt och tälja roliga och fantasifulla föremål. Vi utgår från det färska materialet där trädets egenskaper och form avgör slutresultatet. Under erfaren ledning får ni lära er att tälja i färskt trä med bra redskap och verktyg. Vi provar bl.a att använda täljhäst och bandkniv.

Skogen och materialet har vi nära till och vid bra väder arbetar vi utomhus. Du får inspirerande utmaningar, god hjälp på vägen och utvecklar din färdighet allt eftersom. Vi täljer spel, figurer och lekredskap, som vi också spelar med på gräsmattan utanför Slöjdseminariet.
Badplatsen ligger bara ett stenkast bort och den som vill kan hinna med ett dopp under lunchrasten eller efter att kursen är slut.

Kursledare

David Fredriksson Nygård är slöjdläraren som bor med sin familj på en liten gård i Hemsjö utanför Alingsås. Gården drivs delvis med traditionella metoder som lieslåtter och ”rena hästkrafter”. Med intresse för självhushåll och bevarande av gamla kunskaper har han även kommit att ägna sig en del åt hemslöjd i olika former. David arbetar framförallt med att tillverka praktiska föremål med enkla metoder, de material han oftast använder är ull och trä, med betoning på det senare.

Fika och lunch

Fika med kaffe och saft ingår. Till lunch är det egen matsäck som gäller och ni har tillgång till kök där det finns micro, kylskåp, tallrikar, glas och bestick. 

Tag med 

Matsäck. Om du har en egen täljkniv får du gärna ta med dig den men allt vi behöver finns på plats. Materialkostnad kan tillkomma med max 100:-

Att tänka på

Deltagandet och kursavgiften avser en vuxen och ett barn, med åldersgräns 7 år. Vill du delta i andra konstellationer så kontakta Studieförbundet Vuxenskolan och fråga.

För att vi ska hinna klart är det viktigt att ni är på plats i god tid innan kursen startar. 

Parkeringstillstånd finns vid kurslokalen i Slöjdseminariet. Men parkeringen sker nere vid Källnääs (skyltat) och det tar en liten stund att gå mellan parkeringen och Slöjdseminariet. 

Slöjdlärarseminariet på Nääs har utbildat i slöjd ända sedan 1880, därför inleds alla kurser på platsen med en kort introduktion i samband med välkomstfikat. 

 

NÄR, VAR, HUR

Datum: 6 juni 2020
Tid: Lördag 10-16
Kursledare: David Nygård
Avgift: 1 050 Kr
Plats: Långa salen i Slöjdseminariet, Nääs

Anmälan och frågor

Klicka här för att komma till anmälan för Tälj tillsammans

Studieförbundet Vuxenskolan Lerum
www.sv.se/lerum
Tel 0302-158 58 
Epost: lerum@sv.se

Senast uppdaterad: 2020-04-28 09:44