Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Sticka och valka småsaker 3/10

stickade och valkade börser i en korg

Med anledning av Covid-19

Avanmäl dig till kursen om du har:

  • Förkylningssymptom
  • Feber
  • Luftvägsproblem
  • Plötsligt förlorat smak- eller luktsinne

Notera att Studieförbundet Vuxenskolans ordinarie anmälningsvillkor gäller vid avanmälan förutsatt att inte Studieförbundet Vuxenskolan ställer in kursen. 

Klicka här för att läsa anmälningsvillkoren på SV:s hemsida 

 

Tänk på att du under kursen:

  • Vistas med okända människor. Känner du dig inte trygg med det under corona – avanmäl dig till kursen. Vill du gå på kursen ändå – se till att hålla avstånd, tvätta och sprita händerna regelbundet. Du får gärna använda handskar och munskydd.
  • Kommer att möta personer som inte har samma syn på säkerhet som du har – strängare eller lättare. Respektera de andras beteende och ta upp eventuell oro med kursledaren. Studieförbundet vuxenskolan har ansvaret för sina kursers säkerhet. Under kursen har dock kursledaren ansvaret.
  • Har en kursledare som är expert på sitt hantverk men inte alltid är utbildad pedagog. Denne har mycket att lära ut på kort tid samtidigt som säkerheten under kursen är en viktig faktor. Därför är det är viktigt att du som deltagare hjälper till och tar ditt ansvar att inte störa eller utsätta kursledaren eller de övriga deltagarna för smitta eller ökad oron.

Sticka och valka en väska eller börs med Tant Kofta.

Att sticka en liten väska som sedan valkas för hand mot en tvättbräda ger en fin grund till en personlig accessoar. Den kan sedan dekoreras med broderier, fina knappar eller något annat du tycker om.

När du valkar används ullens egenskaper på samma sätt som vid tovning fast först stickas en yta med spunnet garn. Oftast görs det som skall valkas lite större än det önskade resultatet eftersom ullfibrerna kryper i varandra. Inför kursen behöver du tillverka börsen/väskan hemma.

Utgångspunkten i kursen är stickbeskrivningen som ges ut i mars 2020 av Tant Kofta. Kursen startar med att du vid kurstillfället valkar börsen som du stickat hemma i förväg innan kursen. Därefter är det dags för broderi och montering.

Kursledare

Lotta Blom även känd som Tant Kofta presenterar sig själv en tant i skogen som färgar garn, gör stickbeskrivningar, håller workshops och föredrag. Tant Kofta åker ibland Sverige runt med gamla koffertar fyllda till bredden med garn. Ibland håller hon kurs och ibland har hon öppet i sin butik i Romelanda strax norr om Göteborg. Flera av hennes stickbeskrivningar är väl spridda bland annat ” Sticka och Valka” som kom 2019.

Fika och lunch

Förmiddags- samt eftermiddagsfika ingår i kursavgiften. Meddela eventuella allergier till Halmens hus, info@halmenshus.com

Att tänka på

Inför kursen behövs grundläggande kunskap inom stickning. Kursdeltagaren kommer arbeta förberedande inför kursen genom att sticka ett objekt som tas med vid kurstillfället.

Medlemmar i Föreningen Halmens hus erhåller 10% rabatt på kursavgiften; för mer information gällande medlemskap vänligen kontakta Halmens hus.

NÄR, VAR & HUR

Datum: 3 oktober 2020
Tid: Lördag 11-16
Kursledare: Lotta Blom AKA Tant Kofta
Avgift: 975 Kr
Plats: Halmens hus, Bengtsfors

Anmälan och frågor

Klicka här för att anmäla dig till kursen Sticka och valka småsaker 3/10

Hitta till kursen.

Senast uppdaterad: 2020-09-23 09:13