Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Slöjda för frukt och svamp 12-13/9

Färska äpplen i en sinkad låda och äppleskivor på en täljd torkställning

Ta hand om trädgårdens frukter eller skogens svamp med stil! På kursen tillverkar du estetisk och funktionell förvaring eller ställ för att t ex. torka äppelskivor.

I arbetet med att tillverka vackra och praktiska lådor eller torkställningar för vinterförvaring av frukt och svamp ingår många intressanta hantverkstekniker och redskap. Vi täljer, klyver, krymper, kilar och mycket annat. Du får även lära dig att slipa och bryna dina verktyg.

Det finns möjlighet att välja enklare eller mer avancerade projekt, beroende på tidigare erfarenhet av trähantverk. Därför passar kursen både dig som arbetat med trä tidigare och dig som är helt nybörjare.

Kursledare

Martin Ericsson är möbelsnickarmästare, konsthantverkare och slöjdlärare. Han är bl.a. utbildad på Stenebyskolan och HDK. Har även gått slöjdhandledarutbildning i Västra Götaland. Martin driver Äskekärrs Möbelsnickeri och undervisar i trähantverk på Tibro Hantverksakademi. Utöver det håller han kurser i olika former av trähantverk.

Fika och lunch

Välkomstfika och enklare lunch ingår i kursavgiften. Lunchen är en soppbuffé som serveras på Nääs Slottskafé och restaurang. Meddela eventuella allergier eller önskemål vid anmälan.

Tag med 

Oömma kläder. Material och verktyg finns på plats. 

Att tänka på

Kursledaren har mycket att lära ut på kort tid så var noga med att komma i god tid innan kursen startar.

Parkeringstillstånd hämtas i kurslokalen i Slöjdseminariet. Men parkeringen sker nere vid Källnääs (skyltat) och det tar en liten stund att gå mellan parkeringen och Slöjdseminariet.

Slöjdlärarseminariet på Nääs har utbildat i slöjd ända sedan 1880, därför inleds alla kurser på platsen med en kort introduktion och ett besök i museet på andra våningen i samband med välkomstfikat.

NÄR, VAR & HUR

Datum: 12-13 september 2020
Tid: Lör & sön 10-17
Kursledare: Martin Ericsson
Avgift: 2 100 Kr
Plats: Vinkelsalen i Slöjdseminariet, Nääs

Anmälan

Länk till anmälan hos SV kommer inom så småningom 

Hitta till Slöjdseminariet på Nääs

Senast uppdaterad: 2020-01-16 09:06