Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Schablonmåla tak  28/2-1/3

schablonmålat tak

Foto: Maria Palm

Nu erbjuds ett unikt tillfälle till att få vara med och skapa en takmålning av schabloner. Huset där kursen hålls är ett gammalt missionshus i Hjo från 1862.

Under den här kursen ges möjlighet att vara med och måla ett innertak med hjälp av schabloner. Huset där kursen hålls är ett gammalt missionshus i Hjo från 1862 som byggs om till lägenheter. I slutet på 1800-talet var det populärt och modernt med schablonmålade tak. 

Huset där kursen hålls.

Under kursen får du lära dig att tillverka schabloner och blanda och pigmentera limfärg som vi sedan målar taket med. Du kommer få vara med och planera arbetet och att schablonera och dra linjer. 

Kursmoment

  • Fredag eftermiddag: Tillverkning av schabloner och limfärg.
  • Lördag: Schablonering.
  • Söndag: Streckdragning.

Under kursen går vi igenom hur man tillverkar schabloner, hur man bereder färg och vilka verktyg som används. Vi går igenom olika penslar och deras användningsområden samt hur man rengör och förvarar sina verktyg. Utifrån sin långa erfarenhet har kursledaren många tips och tricks att dela med sig av.  

Kursledare

Kursledare är Maria Palm, dekorationsmålare och byggnadsmålare med inriktning på traditionella färgtyper. Hon har bred kompetens om färgtyper, pigment och olika tekniker i allt från lerklining till pappspänning och tapetsering. Maria driver måleriföretaget Mija Maria Målare i Götene och tar uppdrag över hela länet. Maria är en erfaren målare och kursledare. Läs mer om företaget här. www.mijamariamalare.se

Fika med kaffe och smörgås ingår i kursen på fredagen samt kaffe och lättare lunch på lördagen och söndagen. Maten beställer vi från restaurang i Hjo. Önskemål om specialkost måste göras i i förväg och vi tar hänsyn till det i den mån det går att ordna.

Tag med 

Detta är en praktisk kurs så kläder och skor lämpliga för målning är att rekommendera. Material och penslar finns att använda på plats. Ta med en tröja om det är kallt ute.

Att tänka på

Kursledaren har mycket att lära ut på kort tid så var noga med att komma i god tid innan kursen startar eller meddela kursledaren om du får förhinder. 

NÄR, VAR, HUR


Tid
: fre 13-17, lör & sön 10-17
Kursledare: Maria Palm
Avgift: 1 990 Kr
Plats: Gamla missionshuset i centrala Hjo.

Anmälan och frågor

Klicka här för att anmäla dig till kursen Schablonmåla tak 28/2-1/3

Hitta till missionshuset i Hjo

Senast uppdaterad: 2020-01-16 09:06