Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

INSTÄLLD: Pilflätning - lär dig fläta en egen korg 2-4/7 (Full)

Korg i pil.

Steen H Madsen kommer traditionsenligt även denna sommar till Halmens hus i Bengtsfors för att hålla kurs i pilflätning.

Under Steens handledning kommer ni under denna kurs att fördjupa er inom pilflätning. Grunden ni utgår från är att skapa en rund korg men färd efter egen förmåga gör att ni kanske arbetar på olika projekt i gruppen. Från den här kursen har det under åren tillverkats otaliga antal korgar, ryggsäckar, cykelkorgar och många katalanska ostfat.

Tillsammans går ni igenom tekniska moment och arbetar i egen takt under denna tredagars kurs. Fokus vid kursen utgår från korgar men det går att prova på pilflätning för exempelvis trädgård. Ni kommer få ta del av historik och materialkunskap rörande pilflätning.

Handledaren: Steen H Madsen är en världskänd pilflätare från Danmark. Steen reser världen över för att hålla men även delta i kurser. Med böcker som ”Flet med pil” är Steen en välkänd inspiratör för de som älskar pilflätning. Repertoaren stäcker sig från enkla barnskallror till stora skulpturala alster. Sedan barnsben har Steen fascinerats över det enkla i tillvaron och hur du med kunskap och få enkla verktyg kan skapa objekt som hjälper dig i vardagen.

Fika och lunch

Förmiddags- samt eftermiddagsfika ingår i kursavgiften. Meddela eventuella allergier till Halmens hus, info@halmenshus.com

Att tänka på

Inför kursen behövs inga förkunskaper. Ta med en egen sekatör och liten slöjdkniv. Material köper du av Steen på plats, ingår ej i kursavgift. Kursen anordnas av Halmens hus, Bengtsfors och under kursen kommer ni befinna er i en extern kurslokal. Mer information gällande detta kommer i separat utskick. Medlemmar i Föreningen Halmens hus erhåller 10% rabatt på kursavgiften; för mer information gällande medlemskap vänligen kontakta Halmens hus.

NÄR, VAR, HUR

Datum: 2-4 juli 2020
Tid: tors-fre: 9-16 lör: 9-15
Kursledare:
Steen H Madsen
Avgift:
2550 kr
Extern kurslokal:
Missionskyrkan, Bengtsfors 

Anmälan och frågor

Studieförbundet Vuxenskolan Lerum 
www.sv.se/lerum
Tel 0302-158 58 
Epost: 
lerum@sv.se

Klicka här för att anmäla dig till kursen Pilflätning 2-4/7

Halmens hus
Tel: 0531-528023

Mail: info@halmenshus.com

Hitta till kursen.

Senast uppdaterad: 2020-05-27 16:36