Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Fläta en näverväska 12-13/9 Fullbokad

Tre flätade näverväskor i gräset

Kursen är fullbokad men du kan anmäla dig som reserv hos Studieförbundet Vuxenskolan

Under två dagar kommer träslöjdaren och näverexperten Bror Forslund till Nääs och håller kurs i näverflätning.

Näver är ett fantastiskt material fullt av möjligheter. Du får lära dig olika tekniker som används för att skapa föremål av näver som flätning, tampning, vikning och sömnad. Du får också veta mer om näver som material, dess historia och traditioner. Under kursen fokuserar vi på att skapa en väska med bärrem, en korg eller enklare kont.

När man flätar näver behövs som regel inga särskilda förkunskaper. Om man är nybörjare är det nog lämpligast att göra en väska el korg, och sen något annat litet om tiden räcker till.

Två kursomgångar
Förra året var den här kursen väldigt populär så därför har vi planerat in två omgångar i år. En kurs på våren 4-5/ april och en på hösten 12-13 september.

Kursledaren

Bror Forslund har hållt på med näverslöjd i ungefär 30 år. Han är självlärd men har fått fördjupade kunskaper genom samarbete med andra näverslöjdare under årens lopp. Brors stora erfarenhet gör att han ofta anlitas till workshops i Japan där han också säljer korgar och andra näverföremål. 

Lunch och fika

Välkomstfika och enklare lunch ingår i kursavgiften. Lunchen är en soppbuffé som serveras på Nääs Slottskafé och restaurang. Meddela eventuella allergier eller önskemål i god tid till Studieförbundet Vuxenskolan.

Att tänka på

För att vi ska hinna klart är det viktigt att ni är på plats i god tid innan kursen startar. 

Parkeringstillstånd finns vid kurslokalen i Slöjdseminariet. Men parkeringen sker nere vid Källnääs (skyltat) och det tar en liten stund att gå mellan parkeringen och Slöjdseminariet. 

Slöjdlärarseminariet på Nääs har utbildat i slöjd ända sedan 1880, därför inleds alla kurser på platsen med en kort introduktion i samband med välkomstfikat. 

NÄR, VAR & HUR

Datum: 12-13 september 2020
Tid: Lördag och söndag 10:00-17:00
Kursledare: Bror Forslund, Slöjdare
Avgift: 1 650 kr, materialkostnad tillkommer.
Plats: Ritsalen i Slöjdseminariet, Nääs

Fler datum: Kursen går även 4-5 april, med separat anmälan.

Anmälan och frågor

Klicka här för att komma till anmälan för Fläta näverväska 12/9

Studieförbundet Vuxenskolan Lerum 
www.sv.se/lerum
Tel 0302-158 58 
Epost: lerum@sv.se

Mer information om kursinnehåll:
Hemslöjdskonsulenterna
Tel: 070-662 68 05
E-post: slojdivast[a]vgregion.se

Senast uppdaterad: 2020-05-12 13:01