Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Näverslöjd 14-15/3

Väska i näver.

Näverslöjd med utrymme för kreativitet. Fläta näver och skapa en väska, korg eller ett fat.

Tillsammans med Bror Forslund erbjuder Halmens hus en spännande kurs i Näverslöjd på Halmens hus i Bengtsfors. Näver är ett spännande material där möjligheterna är många.

Utgångspunkten blir att fläta näver till olika objekt; kanske en väska, korg eller fat. Här har du möjlighet att påverka vad du vill slöjda samt hur du ska gå tillväga, kursen öppnar upp för kreativitet. Kursen har inga krav på förkunskaper men om det är första gången med näverflätning i händerna är det bra att inte börja med ett alltför stort projekt. Under kursen kommer du få testa att rensa näver och Bror visar och berätta om olika sätt att skära näverremsor. Vidare kommer Bror att tala om nävertäkt, lagring, näverns historia samt näver i andra kulturer.

Kursledare

Bror Forslund har arbetat med näver i omkring 30 år. Bror är självlärd och har utvecklat sin förmåga och kunskap kring materialet i nära samarbete med andra näverslöjdare. Väskor och produkter tillverkade av Bror är oerhört uppskattade, bland annat i Japan dit Bror reser för att hålla workshops.

Fika och lunch

Förmiddags- samt eftermiddagsfika ingår i kursavgiften. Meddela eventuella allergier till Halmens hus, info@halmenshus.com

Att tänka på

Inför kursen behövs inga förkunskaper. En liten sax samt en kökshandduk är bra att ta med vid kurstillfället Medlemmar i Föreningen Halmens hus erhåller 10% rabatt på kursavgiften; för mer information gällande medlemskap vänligen kontakta Halmens hus.

För att vi ska hinna klart är det viktigt att ni är på plats i god tid innan kursen startar. 

NÄR, VAR & HUR

Datum: 14-15 mars 2020
Tid: Lördag-söndag 10-17
Kursledare: Bror Forslund
Avgift: 1 650 Kr
Plats: Halmens hus, Bengtsfors

Anmälan och frågor

Klicka här för att anmäla dig till kursen Näverslöjd 14-15/3

Halmens hus
Tel: 0531-528023

Mail: info@halmenshus.com

Hitta till kursen.

Senast uppdaterad: 2020-02-17 11:50