Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Virkad mönstermagi 28-29/3

Upplev virkningens magiska möjligheter under en inspirerande tvådagarskurs.

Under ledning av virkningens mästarinna Maria Gullberg får du kliva in i en värld av Virkad mönstermagi! Med mormorsrutan som grund kan du virka oväntade mönster som bland annat leder tankarna till blomrabatter, kypertväv, afrikanska tyger och 1950-talet! 

Kursledare

Maria Gullberg är formgivare och inspiratör och har ofta kurser och utställningar i samarbete med hemslöjdorganisationer. Hon gjorde sitt examensarbete om virkning på Konstfack 1989 och har sedan dess utvecklat tekniken och experimenterat fram nya och spännande strukturer och mönster. Maria har förnyat och lyft virkningen och hennes formspråk som ofta är stramt grafiskt känns igen och uppskattas av många.

Fika och lunch

Välkomstfika och enklare lunch ingår i kursavgiften. Lunchen är en soppbuffé som serveras på Nääs Slottskafé och restaurang. Meddela eventuella allergier eller önskemål vid anmälan.

Tag med 

Du bör ha med dig 2-trådigt ullgarn i lämpliga färger – ca 5 st. Tänk på att mörka färger som t ex svart kan vara svårare att virka i än ljusare färger. Vill du virka i tunnare/grövre garner än ovan angivit är det helt ok. Om du vill påbörja ett projekt tar du med dig garn till detta.

Ta med virknålar. Till 2-trådigt ullgarn (6/2) passar virknål 2,5-3.
Virknålar kommer även att finnas till låns under kursen.

Papper till anteckningar samt penna och sax.

Böckerna ”VIRKA” och ”Virkad mönstermagi” kommer säljas till förmånligt pris under kursdagarna.

Att tänka på

Kursledaren har mycket att lära ut på kort tid så var noga med att komma i god tid innan kursen startar.

Parkeringstillstånd hämtas i kurslokalen i Slöjdseminariet. Men parkeringen sker nere vid Källnääs (skyltat) och det tar en liten stund att gå mellan parkeringen och Slöjdseminariet.

Slöjdlärarseminariet på Nääs har utbildat i slöjd ända sedan 1880, därför inleds alla kurser på platsen med en kort introduktion och ett besök i museet på andra våningen i samband med välkomstfikat.

NÄR, VAR, HUR

Datum: 28-29 mars 2020
Tid: Lör & sön 10-17
Kursledare: Maria Gullberg
Avgift: 2 500 Kr
Plats: Vinkelsalen i Slöjdseminariet, Nääs

Anmälan och frågor

Klicka här för att komma till anmälan för Virkad mönstermagi

Hitta till Slöjdseminariet på Nääs

Senast uppdaterad: 2020-01-16 09:06