Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

kursnamn dagdatum/månad

Kortfattad beskrivning av kursen - gärna säljande text

Text kursbeskrivning - 1. någon form av historik/beskrivning varför tekniken, hantverket etc behövs. 2. kort beskrivning av kursens innehåll. 3. beskivning av vad kursdeltagaren kommer att lära sig. 4. beskrivning vad kursdeltagaren tar med sig från kursen. Se exempel nedan från Snickeri för skräckslagna i kursivt:

Under kursen går vi igenom hur man bearbetar trä för att tillverka finare konstruktioner, tex olika sammanfogningar som sinkning, kex, tappar och tapphål för att kunna göra en hylla, pall eller liknande. Du får gärna ha med dig en idé om vad du vill tillverka under kursen.

Du lär dig om korrekt användning av spik, skruv och beslag. Vi går också igenom vilka verktyg som är lämpliga att använda samt skötsel och till viss del skärpning av dessa. Vi använder både handverktyg och elverktyg. Du kommer även att få lära dig om olika träslag, kvaliteter och hur respektive träslag används. Avslutningsvis tillverkar vi själva ett användbart och vackert provföremål för att praktisera det vi lärt oss, både olika tekniker och olika verktyg.

Kursledare

Text: beskrivning av kursledaren med namn, titel, vad hen har arbetat med tidigare och annan relevant information. Även länk till hens firma eller annan relevant hemsida. Se exempel nedan från Snickeri för skräckslagna i kursivt:

Kursledare är möbelsnickaren, bonnasnickaren och byggnadsvårdaren Manne Swedberg som själv började sin bana med att gå snickeriutbildning på Nääs. Manne är mycket rutinerad och arbetar både som kursledare och rådgivare inom byggnadsvård för Slöjd & Byggnadsvård. Han utför även mindre finsnickeriuppdrag genom sitt företag.

Fika och lunch

Text: Här anges om detta ingår i kursen. I vissa kurser utanför Nääs ingår inte lunch på grund av för krångligt. Det ska framgå tydligt om så är fallet med exempelvis följande text: Observera att lunch inte ingår i den här kursen, tag med matsäck med varm dryck! Om fika serveras ska detta anges. 

För kurser där lunch ingår (i stort sett samtliga som går på Nääs) se exempel nedan i kursivt:

Enklare lunch, fika och kaffe/te ingår i kursavgiften. Anmäl önskemål om specialkost i förväg.

Tag med 

Text: Här anges om kursdeltagaren ska ta med sig något särskilt till kursen. Exempelvis eget fönster vid fönsterrenoveringskurserna, kontanter om de ska betala material kontant etc. En klassiker för kurser i Slöjdseminariet är exemplet nedan i kursivt:

Ta med en tröja om det är kallt ute.

Att tänka på

Text: Här anges bl a om kursen går andra tider än normalt (normalt är ex 10-17). Viktigt är att påpeka att kursdeltagaren ska vara i god tid innan kursen börjar: 

Kursledaren har mycket att lära ut på kort tid så var noga med att komma i god tid innan kursen startar.

En annan sak att påpeka är att parkeringen sker vid Källnääs och att det tar en liten stund att gå mellan slöjdseminariet, där man hämtar parkeringstillståndet, och parkeringen.

NÄR, VAR, HUR

Text: Här anges datum, tid, kursledare, pris och plats för kursen samt en knapp för anmälan på samma sätt som anges nedan. Notera att här även länkas till andra datum som kursen går. Det kan vara praktiskt att göra det om det är en väldigt populär kurs som går många gånger.

Datum: 18-20 januari
Tid: fre 13-17, lör & sön 10-17
Kursledare: Manne Swedberg
Avgift: 1 940 Kr
Plats: Långa salen i Slöjdseminariet, Nääs

Anmälan och frågor

Klicka här för att anmäla dig till kursen Snickeri för skräckslagna 18-20/1

Hitta till Slöjdseminariet!

Senast uppdaterad: 2019-09-02 13:38