Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Läderhantverk - endags lärarfortbildning 26, 27, 28/10

Läder och verktyg på ett bord

Känner du dig sjuk?

Avanmäl dig till kursen om du har:

  • Förkylningssymptom
  • Feber
  • Luftvägsproblem
  • Plötsligt förlorat smak- eller luktsinne

Notera att Studieförbundet Vuxenskolans ordinarie anmälningsvillkor gäller vid avanmälan förutsatt att inte Studieförbundet Vuxenskolan ställer in kursen. 

Klicka här för att läsa anmälningsvillkoren på SV:s hemsida 

Visa hänsyn under kursen

Tänk på att du under kursen:

  • Vistas med okända människor. Känner du dig inte trygg med det under corona – avanmäl dig till kursen. Vill du gå på kursen ändå – se till att hålla avstånd, tvätta och sprita händerna regelbundet. Du får gärna använda handskar och munskydd.
  • Kommer att möta personer som inte har samma syn på säkerhet som du har – strängare eller lättare. Respektera de andras beteende och ta upp eventuell oro med kursledaren. Studieförbundet vuxenskolan har ansvaret för sina kursers säkerhet. Under kursen har dock kursledaren ansvaret.
  • Har en kursledare som är expert på sitt hantverk men inte alltid är utbildad pedagog. Denne har mycket att lära ut på kort tid samtidigt som säkerheten under kursen är en viktig faktor. Därför är det är viktigt att du som deltagare hjälper till och tar ditt ansvar att inte störa eller utsätta kursledaren eller de övriga deltagarna för smitta eller ökad oron.

—————————————————————————————————————

En heldags fortbildning i läderhantverk för slöjdlärare och andra pedagoger.

Under en dag arbetar vi kreativt med läder, går igenom teori och har inspirerande workshop med genomgångar av olika tekniker och metoder.

Anders delar med sig av lång erfarenhet och du får instruktioner, verktyg och hjälp längs vägen för att själv utforma ditt eget bälte, mobilfodral, väska, förkläde eller varför inte göra ett unikt fodral till ditt favoritverktyg. Under kursen finns tillgång till handverktyg, industrisymaskiner och litteratur så du behöver inte ha med egna verktyg om du inte vill.

Det material du behöver köper du på plats. Anders har också med sig nitar, spännen, färg och ytbehandling till mycket förmånliga priser. Samt egentillverkade och bra skärsylar som annars är svåra att få tag på.

Efter avslutad kurs har du som deltagaren fått kunskaper för att fortsätta med egna projekt i läder. 

Upplägg

Fortbildningen är en endagskurs och eftersom intresset är stort går den vid tre tillfällen. Du anmäler dig till den dag (måndag, tisdag eller onsdag) som du vill delta. 

Den som vill fördjupa sig ytterligare kan anmäla sig till två eller tre dagar och då ta sig an ett mer avancerat projekt. Förmiddagens grundgenomgång ägnar du i så fall åt eget arbete.

Vi erbjuder också en tvådagarskurs till helgen.

Vem kan delta?
Till skillnad från de flesta av våra andra kurser så är denna riktad speciellt till pedagoger som arbetar med hantverk, t.ex. slöjdlärare. 

Kursledare

Anders Martinsson har lång erfarenhet av läderhantverk. Både när det gäller att tillverka och reparera olika produkter. Han arbetar också som lärare och har personlig erfarenhet av den yrkesrollen. De senaste åren har han föreläst och inspirerat på ett antal mycket omtyckta kurser i läderhantverk. Du kan se mer av Anders arbeten på hans hemsida www.andersleather.com eller följ honom på Instagram under @anders_leather

Tag med 

Egen lunch. Kök med kylskåp och micro finns. 
Om du har och vill kan du ta med dig egna verktyg, men allt du behöver finns på plats. Verktyg finns att låna och material, nitar och spännen finns att köpa.

Att tänka på

Kursledaren har mycket att lära ut på kort tid så var noga med att komma i god tid innan kursen startar.

Parkeringstillstånd hämtas i kurslokalen i Slöjdseminariet. Men parkeringen sker nere vid Källnääs (skyltat) och det tar en liten stund att gå mellan parkeringen och Slöjdseminariet.

Slöjdlärarseminariet på Nääs har utbildat i slöjd ända sedan 1880, därför inleds alla kurser på platsen med en kort introduktion i samband med välkomstfikat.

NÄR, VAR, HUR

Datum: 26, 27 och 28 oktober 2020
Tid: 10-17
Kursledare: Anders Martinsson
Avgift: 1 400 Kr
Plats: Slöjdseminariet på Nääs / Otto Salomons väg 16, Floda

Anmälan och frågor

Hitta till Slöjdseminariet på Nääs

Senast uppdaterad: 2020-10-01 15:39