Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Läderhantverk 18-19/4 2020

Läder och verktyg på ett bord

Vill du lära dig mer om läderarbete och tillverka din egen produkt?

Under två dagar arbetar vi kreativt med läder, går igenom teori och har inspirerande workshop med genomgångar av olika tekniker och metoder.

Anders delar med sig av lång erfarenhet och du får instruktioner, verktyg och hjälp längs vägen för att själv utforma ditt eget bälte, mobilfodral, väska, förkläde eller varför inte göra ett unikt fodral till ditt favoritverktyg. Under kursen finns tillgång till handverktyg, industrisymaskiner och litteratur så du behöver inte ha med egna verktyg om du inte vill.

Det material du behöver köper du på plats. Anders har också med sig nitar, spännen, färg och ytbehandling till mycket förmånliga priser. Samt egentillverkade och bra skärsylar som annars är svåra att få tag på.

Efter avslutad kurs har du som deltagaren fått kunskaper för att fortsätta med egna projekt i läder.

Kursledare

Text: beskrivning av kursledaren med namn, titel, vad hen har arbetat med tidigare och annan relevant information. Även länk till hens firma eller annan relevant hemsida.

Fika och lunch

Välkomstfika ingår i kursavgiften men inte lunch så ta med dig matsäck, kyl och micro finns.

Tag med 

Egen lunch. Kök med kylskåp och micro finns. 
Om du har och vill kan du ta med dig egna verktyg, men allt du behöver finns på plats. Verktyg finns att låna och material, nitar och spännen finns att köpa.

Att tänka på

Kursledaren har mycket att lära ut på kort tid så var noga med att komma i god tid innan kursen startar.

Parkeringstillstånd hämtas i kurslokalen i Slöjdseminariet. Men parkeringen sker nere vid Källnääs (skyltat) och det tar en liten stund att gå mellan parkeringen och Slöjdseminariet.

Slöjdlärarseminariet på Nääs har utbildat i slöjd ända sedan 1880, därför inleds alla kurser på platsen med en kort introduktion och ett besök i museet på andra våningen i samband med välkomstfikat.

Anders finns kvar i huset ett par timmar så möjligheten finns att fortsätta jobba lite längre än till 17 på lördagen.

NÄR, VAR, HUR

Datum: 18-19 april 2020
Tid: Lör & sön 10-17
Kursledare: Anders Martinsson
Avgift: 2 500 Kr
Plats: Vinkelsalen i Slöjdseminariet, Nääs

Anmälan och frågor

Hitta till kursen.

Senast uppdaterad: 2019-12-01 15:32