Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Fermentering: Kombucha 2/5 e.m.

två glasburkar med ljusa vätskor i och täckta med vitt tyg
Fotograf: Klara Avsenik, Unsplash

Lär dig tillverka din egen kombucha!

Kursen börjar med en teoretisk genomgång av olika typer av fermenterade drycker, bland annat kombucha och ginger bug. Du kommer även att få provsmaka några drycker! Sedan blir det praktisk tillverkning av ca en liter kombucha, som du får med dig hem i en glasburk efter kursens slut. 

Utförligare kursbeskrivning kommer inom kort! 

Detta är en halvdagskurs som kan kombineras med Solveig Södahls andra kurs, syrning av grönsaker - för en heldag med fermentering! 

Kursledare

Solveig Södahl - presentation kommer inom kort! 

Fika och lunch

Välkomstfika serveras. 

Går du båda fermenteringskurserna, Syra grönsaker och Kombucha, ingår enklare lunch, men inte om du bara går en halvdag.  

Tag med 

Kursen ges inomhus, men ta med en tröja om det är kallt ute.

Att tänka på

Observera att kursen går 13:30-16:00, vilket gör att du även kan gå fermenteringskursen i syrning av grönsaker på förmiddagen kl 10:00-12:30. Bokar du båda kurserna ingår även en enklare lunch i kostnaden (paketpris: 900 kr inkl lunch). Går du bara en halvdag ingår endast fika. 

Kursledaren har mycket att lära ut på kort tid så var noga med att komma i god tid innan kursen startar.

Parkeringstillstånd finns vid kurslokalen i Slöjdseminariet. Men parkeringen sker nere vid Källnääs (skyltat) och det tar en liten stund att gå mellan parkeringen och Slöjdseminariet.

NÄR, VAR, HUR

Datum: 2 maj 2020
Tid: Lör 13:30-16:00
Kursledare: Solveig Södahl
Avgift: 450 kr (går du båda fermenteringskurserna blir avgiften 900 kr inkl lunch)
Plats: Ritsalen i Slöjdseminariet, Nääs

Anmälan och frågor

Klicka här för att anmäla dig via Studieförbundet Vuxenskolan! 

Vill du gå båda fermenteringskurserna så anmäler du dig separat till var och en av dem. 

Hitta till Slöjdseminariet på Nääs

Senast uppdaterad: 2020-01-16 09:06