Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Slöjda käpphäst tillsammans, barn & vuxna 6/6

Att rida och skapa käpphästar har aldrig varit populärare än nu. Här får barn och vuxna hjälpas åt att med fantasi och skaparlusta göra en käpphäst tillsammans.

Att rida käpphäst har under senare tid blivit ett populärt alternativ till den "riktiga" hästen - både billigare och mindre tidskrävande! Med en käpphäst kan du träna var du själv vill, till exempel hoppning och dressyr. Du kan också rida ut i skogen. Vi börjar med att gå ut i de vackra omgivningarna kring Nääs och hämtar själva käppen. Tillsammans kan vi sedan tälja och använda olika sömnadstekniker för att få fram det resultat vi vill uppnå. Hästen kan göras i olika svårhetsgrader anpassade efter de erfarenheter och färdigheter som de som ska göra den har. När dagen är slut får du med dig en egen käpphäst hem, färdig att börja rida på.

Kursledare

Kursledare är Åsa Palmér som har lång praktisk erfarenhet och utbildning inom olika hantverkstekniker. Hon har också en filosofie kandidatexamen från Göteborgs Universitet i Ledarskap i slöjd och kulturhantverk. Åsa håller kurser och workshops både för barn och vuxna framförallt i olika textila tekniker. Se hennes hemsida asapalmer.se.

Fika och lunch

Fika med kaffe och saft ingår. Till lunch är det egen matsäck som gäller och ni har tillgång till kök där det finns micro, kylskåp, tallrikar, glas och bestick. 

Tag med

Matsäck.

Att tänka på

Deltagandet och kursavgiften avser en vuxen och ett barn, med åldersgräns 6 år. Vill du delta i andra konstellationer så kontakta Studieförbundet Vuxenskolan och fråga.

Kursledaren har mycket att lära ut på kort tid så var noga med att komma i god tid innan kursen startar.

Parkeringstillstånd hämtas i kurslokalen i Slöjdseminariet. Men parkeringen sker nere vid Källnääs (skyltat) och det tar en liten stund att gå mellan parkeringen och Slöjdseminariet.

NÄR, VAR, HUR

Datum: 6 juni
Tid: Lör 10-17
Kursledare: Åsa Palmér
Avgift: 1 050 Kr
Plats: Långa salen i Slöjdseminariet, Nääs

Anmälan och frågor

Klicka här för att anmäla dig till kursen Slöjda käpphäst tillsammans.

Hitta till Slöjdseminariet på Nääs

Senast uppdaterad: 2020-01-16 09:06