Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Fläta Hedaredskorg 20-22/3

En hand och en Hedaredskorg

Lär dig hur du flätar den traditionella Hedaredskorgen.

Under kursen går vi igenom korghistoria, korgtyper och korgmaterial. Under helgen tillverkar du botten, ståndare och grepe samt flätar och monterar korgen. Du får prova att göra eget flätningsmaterial till din korg, men det finns också färdigt material som kursledaren tillhandahåller. Vill du färglägga någon del av korgen är även det möjligt. Målet med kursen är att du själv har en färdig korg vid kursslut. 

Vill du lära dig mer om Hedaredskorgen så går en fördjupande kurs på hösten där du under två helger får lära dig alla moment, från furan i skogen till färdig korg. Läs mer om den kursen här.

Kursledare

Kursledare är Curt Bengtsson, slöjdare sedan flera decenier som varit kursledare lokalt, regionalt och nationellt. De senaste tjugo åren har han ägnat åt Hedaredskorgen som är lokalt förankrad i Sjuhäradsbygden. Han är nu den enda som aktivt för traditionen vidare. 

Fika och lunch

Fika och enklare lunch för lördag och söndag ingår i kursavgiften. Medtag egen fika till fredagskvällen. Lunchen är en soppbuffé som serveras på Nääs Slottskafé och restaurang. Meddela eventuella allergier eller önskemål vid anmälan.

Tag med 

Egen kniv, typ morakniv. 

Att tänka på

Kostnad för material tillkommer, ca 500 kronor.

Kursledaren har mycket att lära ut på kort tid så var noga med att komma i god tid innan kursen startar.

Parkeringstillstånd hämtas i kurslokalen i Slöjdseminariet. Men parkeringen sker nere vid Källnääs (skyltat) och det tar en liten stund att gå mellan parkeringen och Slöjdseminariet.

Slöjdlärarseminariet på Nääs har utbildat i slöjd ända sedan 1880, därför inleds alla kurser på platsen med en kort introduktion och ett besök i museet på andra våningen i samband med välkomstfikat.

NÄR, VAR, HUR

Datum: 20-22 mars 2020
Tid: Fre 16-19, lör & sön 9-17 
Kursledare: Curt Bengtsson
Avgift: 1 750 kr + 500 kr i materialkostnad som betalas på plats 
Plats: Vinkelsalen i Slöjdseminariet, Nääs

Anmälan och frågor

Klicka här för att komma till anmälan för kursen Fläta hedaredskorg

Hitta till Slöjdseminariet på Nääs

Senast uppdaterad: 2020-01-16 09:06