Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Sy eggskydd till yxor och andra verktyg 31/5

Med ett välsittande skydd undviker du att dina verktyg blir slöa eller skadar andra saker. På den här endagskursen får du lära dig att tillverka ett fodral i läder!

Under kursen kommer vi tillsammans att tillverka eggskydd till våra verktyg. Det är viktigt att skydda eggen på verktygen, både så att de håller sig vassa längre och så att man inte skadar andra saker med dem. Dessutom kan man ge sina vanliga verktyg en personlig touch genom att utforma eggskydden som man vill. Materialet vi använder är vegetabiliskt garvat läder från Tärnsjö garveri i Uppland. Vi kommer att designa, skära ut, sy och nita ihop eggskydden och sätta på en rem med tryckknapp. Läder och tillbehör säljs på plats.

Under den här kursen kommer vi att fokusera på eggskydd till yxor och liknande verktyg, vi kommer inte att tillverka knivslidor.

Kursledare

Kursledaren Rickard Hjelmsten är en läderhantverkare och yxentusiast från Göteborg som specialiserat sig på att sy eggskydd till yxor. Kolla gärna in hans instagramsida där han lägger upp bilder på sina alster: r_hjelmsten

Fika och lunch

Välkomstfika och enklare lunch ingår i kursavgiften. Lunchen är en soppbuffé som serveras på Nääs Slottskafé och restaurang. Meddela eventuella allergier eller önskemål vid anmälan.

Tag med 

Ta med dig de verktyg som du vill sy eggskydd till. I övrigt är oömma kläder och ett gott humör allt man behöver ha med sig. En liten vass kniv, ett förkläde och tunna arbetshandskar är inte dumt att ha heller.

Att tänka på

Kursledaren har mycket att lära ut på kort tid så var noga med att komma i god tid innan kursen startar.

Parkeringstillstånd hämtas i kurslokalen i Slöjdseminariet. Men parkeringen sker nere vid Källnääs (skyltat) och det tar en liten stund att gå mellan parkeringen och Slöjdseminariet.

Slöjdlärarseminariet på Nääs har utbildat i slöjd ända sedan 1880, därför inleds alla kurser på platsen med en kort introduktion och ett besök i museet på andra våningen i samband med välkomstfikat.

NÄR, VAR, HUR

Datum: 31/5
Tid: 10-17
Kursledare: Rickard Hjelmsten
Avgift: 900 Kr, material tillkommer och köps på plats
Plats: Vinkelsalen i Slöjdseminariet, Nääs

Anmälan och frågor

Anmälan till kursen öppnar inom kort

Hitta till Slöjdseminariet på Nääs

Senast uppdaterad: 2020-03-10 11:07