Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Brodera på ylle 4-5/4

Yllebroderi av Anna Wengdin

Inspireras av både traditioner och trender och lär dig skissa och föra över mönster för broderi.

Traditionella yllebroderier med blommor, figurer och djur inspirerar, men vi tittar även på hur trenden ser ut idag. 

På en härlig botten av ull syr vi fast applikationer och massor av stygn till fina mönster, sen kanske vi blingar till det med pärlor och paljetter. Allt i en skön blandning precis som du vill ha det. Det kan bli kuddar, stora som små, eller en väska. Personligt och unikt. Vi går igenom hur man skissar och för över mönster till tyg, stygn och material. Det finns utrymme för egna fria tolkningar till mönster, men vill du ha hjälp med detta har jag med mig olika mönsterformer att utgå ifrån. Därefter går mesta tiden åt till att brodera.

Kursledare

Anna Wengdin har utvecklat sitt eget formspråk med stark förankring i det folkliga broderiets uttryck. Hon håller uppskattade kurser runt om i landet och gillar att inspirera andra till att brodera och är en av författarna till Brodera på ylle. Efter högre hemslöjdsutbildningen på HV skola arbetade hon som länshemslöjdskonsulent i Skåne. Genom arbetet kom hon i kontakt med bland annat det skånska yllebroderiet på nära håll som intresserat och inspirerat henne.

Fika och lunch

Välkomstfika och enklare lunch ingår i kursavgiften. Lunchen är en soppbuffé som serveras på Nääs Slottskafé och restaurang. Meddela eventuella allergier eller önskemål vid anmälan.

Tag med 

Har du eget material i form av kläde (ylletyg), garner, pärlor, paljetter eller band så tar du med det. Kursledaren har även med sig mycket material man kan köpa på plats.
Det är bra att ha med sig sax, nålar med udd för både ullgarn och för sytråd, måttband, papper o penna.

Att tänka på

Kursledaren har mycket att lära ut på kort tid så var noga med att komma i god tid innan kursen startar.

Parkeringstillstånd hämtas i kurslokalen i Slöjdseminariet. Men parkeringen sker nere vid Källnääs (skyltat) och det tar en liten stund att gå mellan parkeringen och Slöjdseminariet.

Slöjdlärarseminariet på Nääs har utbildat i slöjd ända sedan 1880, därför inleds alla kurser på platsen med en kort introduktion och ett besök i museet på andra våningen i samband med välkomstfikat.

NÄR, VAR, HUR

Datum: 4-5 april 2020
Tid: Lör & sön 10-17
Kursledare: Anna Wengdin
Avgift: 1 600 Kr
Plats: Vinkelsalen i Slöjdseminariet, Nääs

Anmälan och frågor

Klicka här för att komma till anmälan för Brodera på ylle

Hitta till Slöjdseminariet på Nääs

Senast uppdaterad: 2020-01-16 09:06