Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Brodera hösten på Nääs 10-11/10

Tre personer promenerar bland höstlöv

Vill du lära dig att uttrycka dig med nål och tråd? Under kursen får du inspiration och tillfälle att undersöka möjligheterna i det fria broderiet.

Vem gillar inte hösten? Årstiden med den glödande paletten, med krispig luft och tungt doftande skogsmossa? På kursen kombinerar vi tekniker, vi jobbar lager på lager, blandar färg och svartvitt, integrerar stygn och arbetar med applikation. Vår höstliga idé får utvecklas från skiss till en färdig personlig bild.

Kursledare

Henriette Ousbäck är utbildad på gamla Konstindustriskolan i Göteborg (det som nu är HDK) och har ägnat sig åt allt i textil väg, från att designa korsstygnsbroderier till att göra stora utsmyckningar. Hon var med och startade Konsthantverkshuset i Göteborg på 1970-talet och var med i kooperativet i nitton år, där gjorde hon bland annat gjorde mattor, lapptäcken och dockor mm.

”Sen har jag förstås broderat bilder som en galning genom åren” säger Henriette. Hon har haft utställningar runt om i landet och i Danmark, arbetet inför utställningarna är en av drivkrafterna att göra sitt bästa.

Hon är en mycket erfaren kursledare och har exempelvis haft många sommarkurser på Sätergläntan, introduktioner på HDK och fortbildning för textillärare. Hennes förmåga att inspirera till textila experiment och få deltagarna att komma loss och hitta sina uttryck i broderiet är mycket uppskattat.

Fika och lunch

Välkomstfika och enklare lunch ingår i kursavgiften. Lunchen är en soppbuffé som serveras på Nääs Slottskafé och restaurang. Meddela eventuella allergier eller önskemål vid anmälan.

Tag med 

Tag med syutrustning, dvs nålar, sax, knappnålar etc. Tag även med några olika färgade/mönstrade applikationer och olika garner att sy med. Ta med det du gillar att brodera med, helt enkelt! Vitt bottentyg i bomull eller linne, ca 50X50. Tänk "höst" när du väljer tyg och garn att ta med. Vi kommer att lägga tygerna i en gemensam tygbank för alla att ta av. Det är också bra att ta med en störra spännram, skissblock, limstift och papperssax. 

Som inspiration: samla vackra höstbilder att ta med.

Att tänka på

Kursledaren har mycket att lära ut på kort tid så var noga med att komma i god tid innan kursen startar.

Parkeringstillstånd hämtas i kurslokalen i Slöjdseminariet. Men parkeringen sker nere vid Källnääs (skyltat) och det tar en liten stund att gå mellan parkeringen och Slöjdseminariet.

Slöjdlärarseminariet på Nääs har utbildat i slöjd ända sedan 1880, därför inleds alla kurser på platsen med en kort introduktion och ett besök i museet på andra våningen i samband med välkomstfikat.

NÄR, VAR & HUR

Datum: 10-11 oktober 2020
Tid: Lör & sön 10-17
Kursledare: Henriette Ousbäck
Avgift: 1 400 Kr
Plats: Vinkelsalen i Slöjdseminariet, Nääs

Anmälan och frågor

Länk till anmälan kommer inom kort.

Hitta till Slöjdseminariet på Nääs

Senast uppdaterad: 2020-01-16 09:06