Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Biokol 12/9

Person som vattnar på rykande kol i skottkärra

Tillverka effektiv och klimatsmart jordförbättring till trädgården!

Välkommen till Matskogen och en praktisk workshop med permakulturdesigner Daniel Bävernäs.

Under denna endagskurs lär du dig att tillverka och använda biokolBiokol är kol, tillverkat av organiskt material genom pyrolys, d.v.s. bränning i hög temperatur i en syrefri miljö. Denna process gör materialet fritt från allt utom kol och ger det en enorm yta i förhållande till sin massa. Det processade materialet får unika egenskaper och kan användas till många olika saker, bland annat som jordförbättrareMikroskopiska porer i kolet gör det till ett utmärkt habitat för jordlevande mikroorganismer och till ett material som binder näringsämnen, vatten och syre.  Biokolet är stabilt i fast form, binds i marken och återgår inte till atmosfären på över tusen år. 

Under kursen gör vi kol och bekantar oss med en enkel och effektiv biokolbrännare. För att materialet ska lämpa sig som jordförbättring behöver vi inokulera (ladda) vårt kol med lämplig biologi och näring. Vi tittar på olika typer av kompost och inokulerar vårt kol med kompost-te eller kompostextrakt. Vi reder även ut vanliga missförstånd om biokol. 

Kursledare

Jag som leder kursen heter Daniel Bävernäs, jag är certifierad permakulturdesigner och driver Matskogen. Varmt välkomna!

Daniel är även fotograf och har tagit fotot överst på sidan.

Fika och lunch

Enklare fika ingår i kursen. Meddela i god tid allergier osv. 

Observera att lunch inte ingår i den här kursen, tag med matsäck med varm dryck! 

Tag med 

Workshopen äger rum utomhus, oömma kläder rekommenderas. 

Att tänka på

Kursledaren har mycket att lära ut på kort tid så var noga med att komma i god tid innan kursen startar.

NÄR, VAR & HUR

Datum: 12 sep 2020
Tid: Lördag 10-17
Kursledare: Daniel Bävernäs, permakulturdesigner
Avgift: 990 kr
Plats: Simmenäs, Alingsås

Anmälan och frågor

Klicka här för att anmäla dig till kursen Biokol

Daniel ger även kurser i att odla svamp på stockar och att bygga varmkompost. Klicka på länkarna för att komma till respektive kurssida. 

Hitta till Simmenäs i Alingsås

Senast uppdaterad: 2020-02-19 15:04