Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Väggskåp från skogen 28/3-22/11

Väggskåp mot en skogsbakgrund

En fördjupande kurs på fyra helger där du får lära dig mer om trä och olika tekniker från Knut Östgård.

Detta är en kurs, eller snarare utbildning för dig som vill komma vidare i slöjden. Vi fördjupar oss i träets egenskaper och olika tekniker för sammansättningar. Vi kommer genomgående jobba med rent trä och inga kompositmaterial.

Uppgiften är ett väggskåp där teknikerna sinkning, gradning, tappning, pluggning och kilning ingår. Vi utgår delvis från förberedda ämnen, delvis från färskt trä. Ett väggskåp erbjuder möjligheter att praktisera flera olika tekniker och lämnar samtidigt stora möjligheter till egen formgivning och dekoration. Därför får ditt skåp gärna innehålla hylla och låda.

Kursledare

Knut Östgård har arbetat som hemslöjdskonsulent i Västra Götaland i flera år och kombinerat det med sitt eget träslöjdande. Född i nordnorge och uppvuxen med slöjden har han ett helt livs erfarenhet och en aldrig sinande passion för träkvaliteter, verktyg och olika tekniker. Knut har blivit något av en legend inom slöjden och älskar verkligen att dela med sig av sitt enorma förråd av kunskap. 

Fika och lunch

Välkomstfika med kaffe och macka ingår i kursavgiften, men ni tar med egen matsäck till lunch. Kylskåp och micro finns i köket bredvid kurslokalen.

Tag med 

Du bör ha tänkt genom vad ditt skåp ska användas till och du får gärna ha med en skiss till första träffen. Måtten på skåpen kan max vara 60 x 30 cm och 15 cm djupa, men du får gärna göra mindre än så. 

Oömma kläder och bra skor då kursen kan innebära turer i skogen.

Att tänka på

Kursen är upplagd på fyra helgträffar, två på våren och två på hösten. Mellan tillfällena kommer det krävas en del hemarbeten för att avsluta eller öva på ett visst moment. Det är viktigt att alla gör sina hemuppgifter så att nästa träff kan genomföras som det är tänkt. 

NÄR, VAR, HUR

Datum: Träff 1: 28-29 mars. Träff 2: 13-14 juni. Träff 3: 22-23 augusti. Träff 4: 21-22 november.
Tid: Lör & sön 10-17
Kursledare: Knut Östgård
Avgift: Inte satt än, men ca 4000 - 4500:- plus material
Plats: Långa salen i Slöjdseminariet, Nääs

Anmälan och frågor

Länk till anmälan kommer inom kort

Studieförbundet Vuxenskolan Lerum 
www.sv.se/lerum
Tel 0302-158 58 
Epost: lerum@sv.se

Hitta till Slöjdseminariet!

Senast uppdaterad: 2019-11-13 10:57