Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Tapeter i äldre miljöer 12/9

tapet

Trött på vitt i ditt hem? Nyfiken på andra färger men osäker på hur du går vidare? Här är kursen där du lär dig hur du kan tänka vid färgsättning och tapetsering av ditt hem.

Kursen ger en historisk tillbakablick av tapeter i olika typer av interiörer från 1700-talet fram till ca 1970. Du får kunskaper om vilka olika nyanser samt tapetmönster som, ur ett stilhistoriskt perspektiv, varit vanliga under tidsperioden. Vi går teoretiskt igenom hur man kan utföra en tapetarkeologisk undersökning och färgtrappa i sin egen miljö som underlag för beslut, i det fall man önskar ta till vara och bygga vidare på det spår från historien som satt sig i det egna huset.

Ta gärna med några tapetfragment, fotografier och frågor som gäller era egna hus, så avslutar vi kursen genom att vika 40 minuter åt att tillsammans och utifrån de kunskaper kursen ger analysera några av era fynd. 

Ann-Charlott Strandberg på Lim & handtryck föreläser om den interiöra färgsättningens historia och visar hur man tar reda på vilka färgsättningar rummen har haft och vad man ska tänka på när man färgsätter och tapetserar i äldre miljöer. 

Kursen arrangeras i ett samarbete mellan Byggfabriken, Lim & Handtryck, Slöjd & Byggnadsvård och Studieförbundet Vuxenskolan. Kursen hålls två gånger under 2019, den 16 april på Lim & Handtryck i Mölndal och den 12 september på Byggfabriken på Olivedalsgatan. 

Vid kurstillfället på Byggfabriken kommer även Byggfabrikens kökssnickare att delta.

Kursledare

Ann-Charlott Strandberg har varit verksam som antikvarie i ca 25 år. Hon är utbildad till Byggnads- /Bebyggelseantikvarie vid Göteborgs universitet samt till Restaureringsarkitekt med inriktning mot interiörer vid Kungliga tekniska högskolans avdelning för restaureringskonst i Stockholm. Sedan 11 år tillbaka driver hon Lim- & Handtrycks Färg & Tapetmakeri i Mölndals Kvarnby.

Äta

Enklare fika ingår i kursavgiften. Anmäl önskemål om specialkost i förväg. 

Att tänka på

För att vi ska hinna klart är det viktigt att ni är på plats i god tid innan kursen startar kl 18.

När, var & hur

Datum: 19 september
Tid:
 torsdag 18-21
Kursledare: Ann-Charlott Strandberg, Lim & Handtryck
Avgift: 480 kr
Plats: Byggfabriken, Göteborg

Anmälan och frågor:

Klicka här för att anmäla dig till kursen Tapeter i äldre miljöer 19/9

Studieförbundet Vuxenskolan i Lerum
www.sv.se/lerum 
Tel: 0302-158 58
E-post: lerum@sv.se

Mer information om kursinnehåll:
Slöjd & Byggnadsvård
Tel: 010-441 43 60
E-post: slojdochbyggnadsvard@vgregion.se

Hitta till Byggfabriken!

Senast uppdaterad: 2019-05-14 08:12