Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Snidade ljusbärare 5-6/10

Två snidade ljudbärare i trä

Fördjupningskurs i täljning där du får formge och tälja ett lite mer avancerat projekt.

För dig som jobbat i trä tidigare, kanske gått en täljkurs eller två, finns möjligheten att fördjupa dig lite lite mer och göra en flerarmad ljusbärare. Antingen en hängade modell som en ljuskrona eller en stående ljusstake. Martin som leder kursen har med sig några förlagor som inspiration och visningsexempel och du får antingen göra en likadan eller formge din helt egna modell. 

Vi börjar med en introduktion till ljusbärarnas olika konstruktion och med att repetera några täljgrepp så att tekniken sitter. Därefter börjar ni jobba med era valda projekt. Under kursen kommer ni få en intruduktion till olika typer av sammanfogningar och framför allt övning i den eller de sammanfogningstekniker du väljer att använda på din ljusbärare. 

Vi kommer inte ha tid att måla dem under kursen men Martin delar gärna med sig av sin erfarenhet och förser dig med tips och råd kring eventuell ytbehandling. 

Kursledare

Martin Ericsson är möbelsnickarmästare, konsthantverkare och slöjdlärare. Han är bl.a. utbildad på Stenebyskolan och HDK. Har även gått slöjdklubbshandledarutbildning i Västra Götaland.
Martin driver Äskekärrs Möbelsnickeri och undervisar i trähantverk på Tibro Hantverksakademi. Dessutom håller han kurser i olika former av trähantverk. Ofta arbetar de då, som i detta fall, med färskt trä.

Äta

Välkomstfika och enklare lunch ingår i kursavgiften. Lunchen är en soppbuffé som serveras på Nääs Slottskafé och restaurang. Meddela eventuella allergier eller önskemål i god tid till Studieförbundet Vuxenskolan.

Ta med

Allt som behövs finns på plats och materialet ingår i avgiften. Men du får så klart ta med dina egna verktyg om du vill, likaså om du har nåt speciellt material du gärna vill använda. 

Att tänka på inför kursstart

För att vi ska hinna klart är det viktigt att ni är på plats i god tid innan kursen startar.

Parkeringskort hämtas i kurslokalen i Slöjdseminariet. Parkering sker vid Källnääs, ca 200 meter från Slöjdseminariet.

När, var & hur

Datum: 5-6 oktober
Tid:  Lördag och söndag 10-17 
Kursledare: Martin Ericsson
Avgift: 1 770 kr, 
Plats: Slöjdseminariet, Långa Salen, Nääs

Anmälan och frågor

Anmäl dig till kursen Snidade ljusbärare här

Studieförbundet Vuxenskolan Lerum 
www.sv.se/lerum
Tel 0302-158 58 
Epost: lerum@sv.se

Mer information om kursinnehåll:
Hemslöjdskonsulenterna i Västarvet
Tel: 070-662 68 05
E-post: slojdivast[a]vgregion.se

Hitta till Slöjdseminariet!

Senast uppdaterad: 2019-03-25 11:54