Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Brodera hösten på Nääs 12-13/10

höst

Vill du lära dig att uttrycka dig med nål och tråd? Under kursen får du inspiration och tillfälle att undersöka möjligheterna i det fria broderiet.

Vem gillar inte hösten? Årstiden med den glödande paletten, med krispig luft och tungt doftande skogsmossa? På kursen kombinerar vi tekniker, vi jobbar lager på lager, blandar färg och svartvitt, integrerar stygn och arbetar med applikation. Vår höstliga idé får utvecklas från skiss till en färdig personlig bild.

Kursledare

Henriette Ousbäck är utbildad på gamla Konstindustriskolan i Göteborg (det som nu är HDK) och har ägnat sig åt allt i textil väg, från att designa korsstygnsbroderier till att göra stora utsmyckningar. Hon var med och startade Konsthantverkshuset i Göteborg på 1970-talet och var med i kooperativet i nitton år, där gjorde hon bland annat gjorde mattor, lapptäcken och dockor mm.

”Sen har jag förstås broderat bilder som en galning genom åren” säger Henriette. Hon har haft utställningar runt om i landet och i Danmark, arbetet inför utställningarna är en av drivkrafterna att göra sitt bästa.

Hon är en mycket erfaren kursledare och har exempelvis haft många sommarkurser på Sätergläntan, introduktioner på HDK och fortbildning för textillärare. Hennes förmåga att inspirera till textila experiment och få deltagarna att komma loss och hitta sina uttryck i broderiet är mycket uppskattat.

Äta 

Fika med kaffe/te och enklare lunch ingår i kursavgiften. Lunchen är en soppbuffé som serveras på Nääs Slottskafé och restaurang. Meddela eventuella allergier eller önskemål i god tid till Studieförbundet Vuxenskolan. Vi kommer att fika ute vid kursplatsen. 

Att tänka på inför kursstart

För att vi ska hinna klart är det viktigt att ni är på plats i god tid innan kursen startar.

Parkeringskort hämtas i kurslokalen i Slöjdseminariet. Parkering sker vid Källnääs, ca 200 meter från Slöjdseminariet.

När var & hur!

Datum: 12-13 oktober
Tid:
 Lördag & söndag  10-17
Kursledare: Henriette Ousbäck
Avgift: 1 300 kr
Plats: Långa salen, Slöjdseminariet, Nääs

Anmälan och frågor:

Klicka här för att anmäla dig till kursen Brodera hösten på Nääs

Studieförbundet Vuxenskolan i Lerum
www.sv.se/lerum 
Tel: 0302-158 58
E-post: lerum@sv.se

Mer information om kursinnehåll:
Slöjd & Byggnadsvård
Tel: 010-441 43 60
E-post: slojdochbyggnadsvard@vgregion.se

Att gå kurs på Nääs

Senast uppdaterad: 2019-08-13 14:44