Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Att gå kurs under pandemin

Vinterbild på Slöjdseminariets entré

Läs här vad som väntar dig som kursdeltagare 2021!

Förändrat deltagarantal under 2021

Kurser i Slöjdseminariet på Nääs

Deltagarantalet per kurs är begränsade till sex deltagare mot tidigare 8-12. Vi har endast två kurser samtidigt i Slöjdseminariet per dag. Det innebär att det får vistas högst 12 kursdeltagare på nedervåningen under helgkurserna. 

Den stora fördelen är såklart att smittorisken blir betydligt lägre. Men det innebär också en högre kvalitet då deltagarna snabbare kan få hjälp och mer personlig handledning samtidigt som risken att behöva vänta på maskiner eller utrustning minskar.

Nackdelen är att priset blir högre när kostnaden ska delas på färre personer. Om coronasituationen förändras kan det hända att vi tar in fler deltagare till höstens kurser och då sänker priset. Ifall det blir aktuellt så meddelar vi det på vår hemsida under varje kurs och i våra sociala medier, samt via mail eller sms till er som redan anmält er. Eftersom det är synnerligen osäkert planerar vi för pandemi året ut och eventuella förändringar får ses som ett undantag. 

Kurser som går utomhus eller utanför Nääs

Deltagarantalet i kurser utomhus eller i lokaler utanför Nääs är anpassat till hur lokalerna är beskaffade, stolek, antal toaletter etc. Det innebär att antalet deltagare i utomhuskurserna i de flesta fallen är oförändrade eller någon minskade på grund av tillgången till antalet toaletter eller liknande. 

Kurser online

Vi har under planeringen av kurserna sett till att de som är möjliga körs online/digitalt. Det innebär att kurserna blir billigare då bland annat välkomstfika och lunch inte ingår.

I vissa fall kan även deltagarantalet utökas när kursern går online. För att upprätthålla kvalitén på våra kurser ökar vi inte antalet deltagare på våra onlinekurser för mycket då de fortfarande ska möjliggöra ett personligt tilltal vilket kan vara svårt om det är för många deltagare. 

De flesta av våra onlinekurser går via Teams och länken till kursen skickas ut till kursdeltagarna någon dag innan kursen går eller samma dag via e-post.

Utrustning 

För att deltagandet i en onlinekurs ska fungera behöver kursdeltagarna ha en dator med god internetuppkoppling med högtalare och mikrofon. En stor fördel för kursupplevelsen är om deltagaren även har en  kamera och ett headset/mikrofon till sin dator.

Ditt eget ansvar

Tänk på att du under kursen:

  • Vistas med okända människor. Känner du dig inte trygg med det under corona – avanmäl dig till kursen. Vill du gå på kursen ändå – se till att hålla avstånd, tvätta och sprita händerna regelbundet. Du får gärna ta med dig och använda handskar och munskydd.
  • Kommer att möta personer som inte har samma syn på säkerhet som du har – strängare eller lättare. Respektera de andras beteende och ta upp eventuell oro med kursledaren. Studieförbundet vuxenskolan har ansvaret för sina kursers säkerhet. Under kursen har dock kursledaren ansvaret.
  • Har en kursledare som är expert på sitt hantverk men inte alltid är utbildad pedagog. Denne har mycket att lära ut på kort tid samtidigt som säkerheten under kursen är en viktig faktor. Därför är det är viktigt att du som deltagare hjälper till och tar ditt ansvar att inte störa eller utsätta kursledaren eller de övriga deltagarna för smitta eller ökad oron.

Avanmäl dig till kursen om du har:

  • Förkylningssymptom
  • Feber
  • Luftvägsproblem
  • Plötsligt förlorat smak- eller luktsinne

Notera att Studieförbundet Vuxenskolans ordinarie anmälningsvillkor gäller vid avanmälan förutsatt att inte Studieförbundet Vuxenskolan ställer in kursen.

 

 

 

Senast uppdaterad: 2020-12-04 11:44