Aktuella kurser

Här kan du se 17 närmast kommande kurser i den ordning de går. Klicka på den kurs du är intresserad av och klicka dig sedan vidare till Studieförbundet Vuxenskolan för att se om kursen har lediga platser och anmäla dig.

Tre små skedar

Fördjupning i skedtäljning för dig som har provat på att tälja skedar tidigare

LieMats

Lär dig slå med lie med LieMats!

Byggnader, äppelträd och mur på hembygdsgård

Fönsterrenoveringens dag är en nationell temadag som infaller 30 maj varje år. Syftet med dagen är att fler vackra gamla kvalitetsfönster ska bevaras! Passa på att gå en endagskurs på Haraberget i Herrljunga på fönstrens egna dag.

botaniska

Fönsterrenoveringens dag är en nationell temadag som infaller 30 maj varje år. Syftet med dagen är att fler vackra gamla kvalitetsfönster ska bevaras! Passa på att gå en endagskurs i Botaniska trädgården i Göteborg på fönstrens egna dag.

solliden

Fönsterrenoveringens dag är en nationell temadag som infaller 30 maj varje år. Syftet med dagen är att fler vackra gamla kvalitetsfönster ska bevaras! Passa på att gå en endagskurs på Solliden i Vänersborg på fönstrens egna dag.

Gammelgården

Fönsterrenoveringens dag är en nationell temadag som infaller 30 maj varje år. Syftet med dagen är att fler vackra gamla kvalitetsfönster ska bevaras! Passa på att gå en tvådagarskurs på Gammelgården i Bengtsfors på fönstrens egna dag.

Gammelgården

Slöjda med inspiration av Gammelgårdens samlingar

morlanda

Fönsterrenoveringens dag är en nationell temadag som infaller 30 maj varje år. Syftet med dagen är att fler vackra gamla kvalitetsfönster ska bevaras! Passa på att gå en tvådagarskurs vid Fiskarstugan i Hälleviksstrand på fönstrens egna dag.

kakelugn i forsvik

Trots nästan 250 år på nacken är kakelugnen fortfarande en av våra bästa uppvärmningskällor. Kakelugnar har blivit omåttligt populära igen. Under vår enveckaskurs blir du ingen kakelugnsmakare, men du får utföra alla moment i murning av kakelugn.

Grupp som täljer

Barn och vuxna täljer tillsammans!

flätade kojor av pil

Tillsammans med ditt barn flätar ni en koja av pil

En tjej håller upp en hjärtformad krok av ståltråd
Fotograf: Ian Schemper

Lär dig skapa i ståltråd tillsammans med ditt barn

Obs kursen är flyttad till 14 juni! Fortsättningskurs för dig som gått Kerstin Lyckmans grundkurser eller har grundläggande kunskap om linoljefärg.

mura

I samarbete med Hantverkslaboratoriet i Mariestad arrangerar vi återigen den populära kursen där du lär dig traditionell murning och putsning med kalkbruk i teori och praktik.

Bakstugan på Nääs en vacker vårdag

Renovera Bakstugan på seminarieområdet, en del i byggnadsminnet på Nääs!

Man i havskajak ute i vattnet

Tillverka din egen tygklädda havskajak med paddel under två sommarveckor.

Senast uppdaterad: 2019-01-11 14:15