Workshop Kantskärning & tapetsering lör sön

Kom och häng med oss! Kantskärning och tapetsering med Lim & Handtryck

Att kantskära och hänga tapeter med överlappande skarvar är enkelt och ger ett snyggt resultat i alla typer av miljöer, ändå gruvar sig många för detta moment. Här får du själv prova på så att du vet hur det går till. Vi hälsar såväl yrkesverksamma som privatpersoner välkomna till vår monter.

I moderna tapeter ingår mycket plast, såväl i material, tryckfärg som lim. Vi anser att det finns många själ att undvika tapeter med plast i och vi trycker därför våra tapeter med en limfärg utan plast och på papper av cellulosa som hängs med cellulosaklister (utan plast och konservering). Det ger sunda och diffusionsöppna material som är bra för den som utför arbetet och bra för de som skall bo och vistas i miljön. Vi trycker i huvudsak kulturhistoriska mönster, men i stort sett alla stilar har sina renässanser så mönster- och nyansmässigt har vi ett utbud som passar i de flesta sammanhang.

Lim & Handtryck deltar också med sin Biofärg – en linoljestödd limfärg i färgernas speed date – där du kan komma och provmåla med olika färgtyper från olika tillverkare.

Klicka här för att läs mer om Lim & Handtryck

Aktivitet: Workshop
Lördag: 11.30 och 16.00
Söndag: 11.30 och 16.00
Anmälningsavgift: gratis
Anmälan: ej klart
LedareAnn-Charlott & Henrik Strandberg tapetmakare, Lim & Handtryck
Plats: Workshopsområdet

Senast uppdaterad: 2019-04-23 14:51