Upplev Reko på Nääs 2019!

Rekofestivallogga i vitt på bakgrund av hink med lera och murarslevar istuckna

Välkommen till årets Reko på Nääs - festivalen för dig som gör. Under helgen 25-26 maj kan du gå en kurs, vara med på workshops och lyssna på föredrag - allt om kreativ slöjd, matkultur, byggnadsvård och hantverk. Vi bjuder på skönt häng i de vykortsvackra omgivningarna vid Nääs slott.

Kom hit under två dagar, delta i flera workshops och prova på-aktiviteter eller gå en eller flera master classes på avancerad nivå. Vi har även inspirerande föredrag av nyckelpersoner inom hantverk, byggnadsvård och matkultur, samt flera happenings under helgen. 

Vi lägger upp aktivieteterna här successivt när de blir klara. Det blir möjligt att föranmäla dig och betala i förskott till de flesta workshopsen och master classes. 

Mathantverk

Matkreatören och hållbarhetsivraren Matts Johansson från bland annat Jernbruket och Garveriet i Floda frestar våra smaklökar och bjuder på spännande mathantverk.

Hållbart & återbruk

Hållbarhet genomsyrar hela rekofestivalen. Vi strävar efter ett hållbart samhälle och vi gillar det som är schysst, sunt och hållbart!

Under rekofestivalen har vi bjudit in Emmaus Björkå att hålla i aktiviteter med hållbarhet och återbruk som tema. Kan vi locka med bland annat retroloppis och återbruksworkshop?

Hantverk

Vi brinner för traditionella hantverk! Passa på att prova på praktisk byggnadsvård och slöjd. Vi arrangerar en mängd olika aktiviteter där du kan testa olika tekniker, gå kurser eller varför inte en masterclass?  I år är lera ett tema och under årets festival möter du hantverkare som använder materialet på ett lika traditionellt som nyskapande sätt. 

När var hur

Datum: 25-26 maj
Tid:
  Lördag 11- ca 20 Söndag 11-17
Plats: Nääs Seminarieområde
Inträde: Gratis
Parkering: 50 kr/dag
Övriga kostnader: Avgifter för workshops, master class, mat mm tillkommer. Information om kostnader, betalning mm kommer senare.
Kollektivtrafik: Åk buss till hållplats Lilla Nääs och promenera till festivalområdet (ca 20 min). Åk tåg till Floda och promenera/cykla till festivalområdet (30 min/10 min).
Arrangör: Slöjd & Byggnadsvård och Västarvet, en del av Västra Götalandsregionen.

kontakt

Tycker du att det låter fantastiskt och vill medverka med din verksamhet under Rekofestivalen? Läs mer om hur du kan delta och anmäla dig i inbjudan ovan eller klicka här för att komma till sidan för anmälan till Reko på Nääs.

Senast uppdaterad: 2019-03-18 11:27