Tovade fårfällar 31/8

Lär dig att framställa en vegetariskt fårfäll

Att tova fällar eller med andra ord, framställa vegetariska fårskinn är en teknik där man behåller ullens lockar och får ett resultat som är mycket likt en beredd fårskinnsfäll bortsett från att skinnsidan istället består av tovad ull. Fördelen är att man tar till vara på ull som kan vara svår att använda på andra sätt och att fåret lever och kan ge ny ull.

Ta med

Ta med dig oömma kläder, stoppnål och ullgarn och handskar om du har känsliga händer. Vi kommer att vara ute en del så klä dig efter väder! Det tillkommer en kostnad för material på ca 200-350 kr.

Kursledaren

Erik Torstensson, är textilkonstnär och arbetar som pedagog med huvudinriktning mot tovning, färgning och spinning. I sin konstnärliga verksamhet står textil skulptur och rumsliga objekt i fokus. Sommaren 2016 hade Erik en större utställning på Gotlands konstmuseum: Dr TexLers Skörhetsinstitut.

 Erik är en flitigt anlitad pedagog till exempel på Ull-Akademin på Kyrkeruds folkhögskola; en distanskurs i tovning med tre helgträffar per termin för kursdeltagarna. Men även på Hemse folkhögskola och Studieförbundet Vuxenskolan i Göteborg och Lerum. Andra exempel på uppdragsgivare är Liljevalchs konsthall, Svenska Hemslöjdsföreningars Riksförbund och HV skola.

Kursen är en dag lång och arrangeras 2 gånger under året. Klicka här för att kommat till sidan med Tovade fårfällar 1/9 

Äta

I kursavgiften ingår välkomstfika, kaffe/te och lättare lunch. Råvarorna är så långt det är möjligt närproducerade och ekologiska. Lunchen serveras serveras hos Nääs Slottskafé & Restaurang. Du som behöver specialkost anmäler dina önskemål i förväg till SV.

NÄR, VAR OCH HUR?

Datum: 31 augusti 
Tid: Lördag 10:00-17:00
Kursledare: Erik Torstensson, slöjdare
Avgift: 1200 kr materialkostnad tillkommer
Plats: Slöjdseminariet, Vinkelsalen och Ritsalen, Nääs

Anmälan och frågor

Klicka här för att anmäla dig till kursen Tovade fårfällar 31/8

Studieförbundet Vuxenskolan Lerum 
www.sv.se/lerum
Tel 0302-158 58 
Epost: lerum@sv.se 

Mer information om kursinnehållet: 
Hemslöjdskonsulenterna i Västarvet
Tel: 070-662 68 05
E-post: slojdivast[a]vgregion.se

Hitta till Slöjdseminariet!

Senast uppdaterad: 2018-11-29 14:55