Rädda världen-slöjd 8/9

sy i linne

Vill du rädda världen med slöjd?

Vill du med hantverklig slughet skapa en mer hållbar vardag? Är du trött på engångsprodukter och växande sopberg? Vill du rädda världen med slöjd? Då är detta kursen för dig! Med enkla tekniker och naturmaterial får du kunskap om vad du kan göra själv för att påverka din konsumtion av engångsprodukter. Bland annat kan du få göra återanvändbara kaffefilter, virkade bindor, tygkassar och frukt & grönt-påsar. Du behöver inte vara proffs på att sy eller att handarbeta, här är det kraften och viljan att förändra som är främsta meriten. Tekniker som erbjuds är handsömnad, enklare tygtryck och virkning. Beroende på förkunskaper väljer du hur du vill handarbeta för en bättre värld. Välkommen med din anmälan!  

Kursledare

Anna Fabler har Geseällbrev inom Modistyrket, samt en Ledarskapexamen inom Slöjd och Kulturhantverk från Göteborgs Universitet. Hon är verksam i egen regi med uppdrag som workshopledare, halmpedagog för Kultur i Halland samt frilansskribent för Tidningen Hemslöjd. Anna har ett såväl privat som professionellt intresse för återbruk, hållbar livstil och komposterbar slöjd. 

Ta med

Ta gärna med eget syskrin, Virknål nr 6.
Valfritt: Minst 1 meter tyg, kraftigare bomullsgarn, gärna begagnat.

Materialkostnad: Tillkommer

Äta

I kursavgiften ingår välkomstfika, kaffe/te och lätt lunch. Råvarorna är så långt det är möjligt närproducerade och ekologiska. Lunchen serveras hos Nääs Slottskafé & Restaurang. Du som behöver specialkost anmäler dina önskemål i förväg till Studieförbundet Vuxenskolan.

När, var & hur

Datum: lördag 8 september 2018
Tid:
 10:00-17:00
Kursledare: Anna Fabler, slöjdare
Avgift: 1250 kr, materialkostnad tillkommer 
Plats: Slöjdseminariet, Ritsalen
Otto Salomons väg 16, Nääs/Floda

Anmälan och frågor

Klicka här för att anmäla dig till kursen Rädda världen-slöjd 


Studieförbundet Vuxenskolan Lerum 
www.sv.se/lerum
Tel 0302-158 58
Epost: lerum@sv.se

Mer information om kursinnehåll:
Hemslöjdskonsulenterna i Västarvet
Tel: 070-662 68 05
E-post: slojdivast[a]vgregion.se