Näverväska 19-20/5-2018

näverväska
Fotograf: Elisabeth Dunker

Näver är ett fantastiskt material fullt av möjligheter. Här får du möjlighet att själv utforma och tillverka en snygg och användbar  väska, bag med läderhandtag, korg eller enklare kont.

Under två dagar kommer Träslöjdaren och näverexperten Bror Forslund till Nääs och håller kurs i näverflätning.

Du får lära dig olika tekniker som används för att skapa föremål i näver som flätning, tampning, vikt och sytt m.m. Du får också veta mer om näver som material, dess historia och traditioner. Under kursen fokuserar vi på att skapa en väska, bag, korg eller enklare kont.

När man flätar näver behövs som regel inga särskilda förkunskaper. Om man är nybörjare är det nog lämpligast att göra en väska el korg, och sen något annat lite om tiden räcker till.

Bror Forslund har hållit på med näverslöjd i ungefär 30 år. Han är självlärd men har fått fördljupade kunskaper genom samarbete med andra näverslöjdare under årens lopp. Brors stor erfarenhet gör att han ofta anlitas till workshops i Japan där han också säljer korgar och andra näverföremål. 

Äta

I kursavgiften ingår välkomstfika och lätt lunch. Råvarorna är så långt det är möjligt närproducerade och ekologiska. Lunchen serveras hos Nääs Slottskafé & Restaurang. Du som behöver specialkost anmäler dina önskemål i förväg till SV.

När, Var och hur?

Datum: 19-20 maj 2018
Tid: 10:00-17:00
Kursledare: Bror Forslund, Slöjdare
Avgift: 1 250 kr, materialkostnad tillkommer.
Plats: Slöjdseminariet, Långa salen
Otto Salomons väg 16, Nääs/Floda

Anmälan och frågor

Anmäl dig här!

Studieförbundet Vuxenskolan Lerum 
www.sv.se/lerum
Tel 0302-158 58 
Epost: lerum@sv.se

Mer information om kursinnehåll:
Hemslöjdskonsulenterna i Västarvet
Tel: 070-662 68 05
E-post: slojdivast[a]vgregion.se