Träbildhuggeri

Lär dig att handsnida med bildhuggarjärn

Du får vara med om en helg med en av Sveriges få träbildhuggare, Carsten Nilsson från Skåne. Kursen vänder sig till dig som har slöjdat tidigare och det underlättar för dig om du har en viss erfarenhet av trä.

Det här är en nybörjarkurs där du får lära dig att handsnida med bildhuggarjärn. Du får arbeta med ett par olika övningar som fokuserar på upprepning, att nöta in hur du snider dels ett blad, dels en blomma. Det krävs träning för att hitta rätt i snidandet och resultatet syftar mer till färdighet än ett färdigt föremål. Vi kommer också att prova på att teckna, gå igenom verktygen vi använder och även grunderna i hur man slipar sina verktyg.

Carsten Nilsson

Carsten Nilsson är utbildad i klassiskt 1700-tals träbildhuggeri, tillika möbel- och inredningssnickare. Han har sin verkstad på Österlen och gör beställningsarbeten för bla designers och konservatorer men även konsthantverk för utställningar. Läs mer på www.carstennilsson.se.

Äta

I kursavgiften ingår välkomstfika, kaffe/te och lätt lunch. Råvarorna är så långt det är möjligt närproducerade och ekologiska. Lunchen serveras hos Nääs slottskafé & restaurang, en kilometer från Slöjdseminariet. Du som behöver specialkost anmäler dina önskemål i förväg till Studieförbundet Vuxenskolan. 

När, Var och Hur?

Datum: 6-7 oktober 2018
Tid: 
10:00-17:00
Kursledare: Carsten Nilsson, Bildhuggare
Avgift: 2 300 kr, materialkostnad tillkommer.
Plats: Slöjdseminariet, Långa salen
Otto Salomons väg 16, Nääs/Floda

Anmälan och frågor
Studieförbundet Vuxenskolan Lerum 
www.sv.se/lerum
Tel 0302-158 58 
Epost: E-postadress

Mer information om kursinnehåll:
Hemslöjdskonsulenterna i Västarvet
Tel: 070-662 68 05
E-post: slojdivast[a]vgregion.se

Senast uppdaterad: 2017-12-01 11:43