Täljning grund 21-22/4-18

Med redskap som täljkniv, bandkniv, täljhäst, navare, yxa och spånhyvel kommer vi att tillverka en hel del föremål och en hel del spån under två dagar.

Vill du lära dig grunderna i att tälja? Du är vad man kan kalla en nybörjare på området, men intresset är stort att få mer kunskap för att kunna tälja på egen hand och känna sig säker på materialet, redskapen och verktygen.
Vi arbetar i färskt trä och går igenom och jobbar med täljgrepp, säkerhet, klyvning, krympning, håltagning, slipning m.m. Exempel på föremål vi kommer att tillverka är hängare, reppussel, rör, smörknivar, brummare, vindsnurror, ring på pinne, snurror m.m.

Både du som aldrig täljt och du som täljt tidigare är välkommen! Svårighetsgraden anpassas individuellt efter den bakgrund du har.

Kursledaren

Martin Ericsson och är möbelsnickare, konsthantverkare och slöjdlärare utbildad på blad annat Stenebyskolan och HDK. Martin har även gått slöjdklubbshandledarutbildningen i Västra Götaland. Idag driver han Äskekärrs Möbelsnickeri och undervisar i trähantverk på Hantverkscentrum i Tibro. Utöver det håller han kurser i olika former av trähantverk. Ofta arbetar han då, som i detta fall, med färskt trä.

Martin Ericsson håller även i kursen Täljning - fortsättning 15-16 september.

Äta

I kursavgiften ingår välkomstfika och lätt lunch. Råvarorna är så långt det är möjligt närproducerade och ekologiska. Lunchen serveras hos Nääs Slottskafé & Restaurang. Du som behöver specialkost anmäler dina önskemål i förväg.

Var, När & Hur?

Datum: 21-22 april 2018
Tid:
 10:00-17:00
Kursledare: Martin Ericsson, Trähantverkare
Avgift: 1 750 kr, materialkostnad ingår.
Plats: Slöjdseminariet, Ritsalen
Otto Salomons väg 16, Nääs, Floda

Anmälan och frågor

Anmäl dig här!

Studieförbundet Vuxenskolan Lerum 
www.sv.se/lerum
Tel 0302-158 58 
Epost: E-postadress

Mer information om kursinnehåll:
Hemslöjdskonsulenterna i Västarvet
Tel: 070-662 68 05
E-post: slojdivast[a]vgregion.se

Hitta till Slöjdseminariet!

Senast uppdaterad: 2018-03-16 13:09