Tälja för kvinnor 26-27/5-2018

tälja

Slevar, burkar och klädhängare, leksaker, skålar och knoppar, lyckan är att tillverka sina egna saker. Extrainsatt kurs under Reko!

Det är viktigt att vi inte glömmer bort att göra själv. Det ger frihet att veta att man kan själv! Det är roligt och man mår bra av att slöjda!

Vi täljer med kniv och yxa, bandkniv och täljhäst i färskt virke. Vi börjar med täljandets grunder, sedan täljer vi saker i egen takt. Verktyg, material, föremål och böcker till inspiration finns på plats. Kursen riktar sig till kvinnor både nybörjare och de som har täljt förut.

Under helgen får du lära dig mer om:

  • Grunderna i att tälja med kniv och yxa, bandkniv och täljhäst
  • Träets olika egenskaper, t.ex. krympning, dvs. sånt som vi behöver tänka på vid arbetet
  • Träslagen och deras användning
  • Ytbehandling
  • Bryning av verktyg

Kursledaren

Mette Handler är köpenhamnartjejen som flyttade till Norge 25 år gammal för fjällens skull och som 25 år senare flyttade till Sörmland för kärlekens. Hon är jägmästaren som blev byråkrat, men som åter ville känna skogen i händerna, skiftade rikting i livet och utbildade sig inom slöjd och möbelsnickeri. Hon har deltagit i flera utställningar och håller på med olika slöjdaktiviteter och kurser.  Mette tycker om variation och kontraster; från krympburk till ett helt hus, från huggen skål till klassisk fåtölj. Läs mer på www.mettehandler.se och i tidskriften Hemslöjd nr 2, 2014.

Äta

I kursavgiften ingår välkomstfika, kaffe/te och lättare lunch. Råvarorna är så långt det är möjligt närproducerade och ekologiska. Lunchen serveras hos Nääs Slottskafé & Restaurang. Du som behöver specialkost anmäler dina önskemål i förväg till Studieförbundet Vuxenskolan

När, var & hur

Datum: 26-27 maj 2018
Tid: 10:00-17:00
Kursledare: Mette Handler
Avgift:  1900kr, materialkostnad tillkommer. 
Plats: Slöjdseminariet, Långa salen
Otto Salomons väg 16, Nääs/Floda

Anmälan och frågor

Anmäl dig här!

Studieförbundet Vuxenskolan Lerum 
www.sv.se/lerum
Tel 0302-158 58 
Epost: E-postadress

Mer information om kursinnehåll:
Hemslöjdskonsulenterna i Västarvet
Tel: 070-662 68 05
E-post: slojdivast[a]vgregion.se

Hitta till Slöjdseminariet!