Slöjden börjar i skogen 8 kursdagar mellan 24/3-11/11-18

Knut täljer

Slöjdar du i trä och vill veta mer om hur du lär dig hitta det bästa materialet och hur du bearbetar det på bästa sätt för att förbättra ditt resultat? Då är detta kursen för dig

Utbildningen riktar sig till dig som redan har en van han med trä och slöjdande. Du vill ha en fördjupad kunskap i träets egenskaper, täljtekniker och andra moment som ger resultat i en vackert skuren yta.

Under fyra kurstillfällen, 24-25/3, 12-13/5, 1-2/9 och 10-11/11 går vi igenom slöjdarprocessen med utgångspunkt från trädet i skogen. Vi startar med insamling av slöjdmaterial i skogen vid Nääs, val av träslag och kunskap om vilket träd som är bäst att välja – att läsa trädet. Klyvning och bearbetning av det färska materialet ger kunskap om verktyg och redskap. Vi studerar form, färg och dekorskärning som en viktig förutsättning i slöjdandet. Skärpning av verktyg ges särskilt utrymme. 

Kursledare

Knut Östgård har i tidigare arbetat som hemslöjdskonsulent i Västra Götaland och är också slöjdare. Han är bördig från den nordnorska kusten. Knut har stor kunskap och många års erfarenhet av slöjd och bearbetning av trä utifrån träets och verktygens egenskaper. 

Kursinformation

Förkunskap: Mycket goda kunskaper inom träslöjdande. Ej nybörjare. Utbildning vänder sig till dig som vill utveckla ditt slöjdande till en näring eller delförsörjning, kanske som kursledare eller som fördjupning som slöjdlärare.

 Boken ”Slöjden börjar i skogen” är kurslitteratur och ingår i avgiften. Handledarens expertkunskaper, boken, fyra helgträffar samt  hemarbete ger dig en mycket bra grund på området. Efter genomgången utbildning får du ett skrivet intyg

Äta

I kursavgiften ingår välkomstfika, kaffe/te och lätt lunch. Råvarorna är så långt det är möjligt närproducerade och ekologiska. Lunchen serveras på Nääs Slottskafé & Restaurang. Du som behöver specialkost anmäler dina önskemål i förväg till SV.

Vad, När och Hur

Datum: 24-25 mars, 12-13 maj, 1-2 september, 10-11 november 2018
tid: 10:00-16:00
Kursledare: Knut Östgård, slöjdare konsthantverkare och slöjdlärare
Avgift: 5600kr.
Plats: Slöjdseminariet Nääs - Ritsalen / Långa Salen
Otto Salomons Väg 16, Nääs, Floda

Anmälan och frågor

Anmäl dig här!

Studieförbundet Vuxenskolan Lerum 
www.sv.se/lerum
Tel 0302-158 58 
Epost: E-postadress

Mer information om kursinnehåll:
Hemslöjdskonsulenterna i Västarvet
Tel: 070-662 68 05
E-post: slojdivast[a]vgregion.se

Hitta till Slöjdseminariet!

Senast uppdaterad: 2018-03-16 13:09