Slöjda nytt av gammalt - barn & vuxna

Återbruk - barn och vuxna skapar tillsammans

"och jag skapar och därför vet jag att jag lever"

Så har Frida Kahlo sagt. Frida Kalho var en  mexikansk konstnär och det är från henne och hennes bilder, färger och liv som den här återbrukskursen hämtar sin inspiration.

Remake, återbruk, returslöjd, redesign, upcykling, skrotslöjd, kärt barn har många namn!  I den här kursen kommer vi att använda olika material, allt från förpackningar, tyger, burkar, trä, garn och pärlor. Det som andra tycker är oanvändbart och udda kommer med kursledaren Marises hjälp förvandlas till nya saker. Det kan bli dockor, vetevärmare, en liten väska, smycken eller hårpynt á la Frida Kahlo. Det är fantasin som sätter gränserna!

Kursledare

Marise Silve Lember är återbrukskonstnär och slöjdare. Marise kommer ursprungligen från Brasilien där hon länge arbetade som pedagog och inspiratör med återbruksfokus. Marise behärskar många tekniker och är också Slöjdklubbshandledare.

Delta

Anmälan avser ett barn och en vuxen. På våra tillsammanskurser deltar både barnen och de vuxna tillsammans under hela kursen. Åldersgräns 7 år.

Äta

I kursavgiften ingår välkomstfika, kaffe/te och lätt lunch. Råvarorna är så långt det är möjligt närproducerade och ekologiska. Lunchen serveras serveras hos Nääs Slottskafé & Restaurang. Du som behöver specialkost anmäler dina önskemål i förväg till SV.

NÄR, VAR OCH HUR?

Datum: 27-28 juni 2018
Tid:
 10:00-16:00
Kursledare: Marise Silve Lember
Avgift: : 1650 kr för 1 vuxen + 1 barn. En liten materialkostnad tillkommer
Plats: Slöjdseminariet, Ritsalen
Otto Slomons väg 16, Nääs/Floda

Anmälan och frågor

Anmäl dig här!

Studieförbundet Vuxenskolan Lerum 
www.sv.se/lerum
Tel 0302-158 58 
Epost: E-postadress

Mer information om kursinnehåll
Hemslöjdskonsulenterna i Västarvet
Tel: 070-662 68 02
E-post: slojdivast[a]vgregion.se