Skärsvarvning - Fortsättning  19-21/10-18

Fortsättningskurs där du får nya utmaningar och lär dig svarva mer avancerade former.

Du som har ägnat dig åt skärsvarvning, har god vana vid hantverket och tycker att du behöver komma vidare och få mer kunskaper – Åke Landström har nya utmaningar för dig.Här får du möjlighet att svarva mer avancerade former. Precis som på grundkursen har du tillgång till en komplett utrustad svarv och du får mycket tid till praktiska övningar i olika svarvmoment. Ni repeterar skötsel av verktyg – slipar och bryner och diskuterar vikten av rätt slipade verktyg.

Åke visar olika material och ni får också en genomgång av god säkerhet. Skärsvarvningen kan uppvisa ett antal fördelar jämfört med skrapmetoden. Föremålen får en fin yta utan att behöva bearbetas med slipduk, både större och tunnare skålar kan tillverkas, skarpare och mer distinkta profiler kan svarvas och på köpet får du en bättre arbetsmiljö.

Kursledaren
Åke Landström är slöjdare, utbildad slöjdlärare och arbetar på heltid med svarvning, bl.a som flitig gästlärare och kursledare runtom i Sverige och Finland. Han har deltagit i ett flertal utställningar, bl.a på Liljevalchs 2012 och på utställningen Mästerslöjdare på Sätergläntan 2013. Läs mer på www.trasvarvning.se.

Du som vill börja svarva går grundkurs i skärsvarvning 9-11 februari.

Äta
I kursavgiften ingår välkomstfika, kaffe/te och lätt lunch. Råvarorna är så långt det är möjligt närproducerade och ekologiska. Lunchen serveras hos Nääs Slottskafé & Restaurang. Du som behöver specialkost anmäler dina önskemål i förväg till Studieförbundet Vuxenskolan

 

När, var & hur

Datum: 19-21 oktober 2018
Tid: Fre: 14:00-19:00. Lör-sön: 09:00-17:00
Kursledare: Åke Landström, yrkessvarvare
Avgift:  2900kr, materialkostnad tillkommer
Plats: Slöjdseminariet, Långa Salen
Otto Salomons väg 16, Nääs/Floda

Anmälan och frågor

Klicka här för att anmäl dig till kursen Skärskvarvning


Studieförbundet Vuxenskolan Lerum 
www.sv.se/lerum
Tel 0302-158 58 
Epost: lerum@sv.se

Mer information om kursinnehåll:
Västarvets Hemslöjdskonsulenter
Tel: 070-662 68 05
E-post: slojdivast[a]vgregion.se