Läslovsslöjd

Luffarslöjd

Helgen 27-28 oktober kan barn och vuxna i Lerum slöjda tillsammans på Nääs

Tillsammans med Lerums kommun erbjuder Västarvet gratis kortkurser för barn och vuxna under den första läslovshelgen. Kurserna är en del av kommunens satsning på lovaktiviteter och därför är de avsedda för just invånare i Lerums kommun. Alternativt släkt och vänner som för tillfället bor här över lovet. Anmälan gäller ett barn mellan 6-15 år och en vuxen som deltar tillsammans under tre timmar, antingen på förmiddagen eller eftermiddagen. 

På lördagen erbjuds täljning i färskt trä med kursledare David Nygård. Där får ni bekanta er med täljningens grunder och lär er hantera kniven på ett säkert sätt.

På söndagen erbjuds luffarslöjd med kursledare Birgit Lorenz. Luffarslöjd, eller trådtjack som det ibland kallas, är tekniker att böja och bygga olika föremål av ståltråd.

Tider och anmälan

Lördag 27 oktober
9-12 Täljning grupp 1
13-16 Täljning grupp 2

Söndag 28 oktober
9-12 Luffarslöjd grupp 1
13-16 Luffarslöjd grupp 2 

Plats

Slöjdseminariet på Nääs
Otto Salomons väg 16
448 92 Floda

Praktiskt

Parkering kostar och automaterna finns mellan Slöjd & byggnadsvård och Nääs Konsthantverk. Tyvärr tar de inte kort utan bara mynt eller appen EasyPark. 

Det går bra att ta med matsäck och Micro finns. Matservering finns annars uppe vid slottet och i Nääs Konsthantverks kafé.

Ni behöver inte ha med något. Material och alla verktyg finns att låna.