Halm på många sätt 28/4-18

halmkub

Traditionell slöjd med moderna kvalitéer

Få material kan tävla med halm i fråga om lyster, struktur och milda vackra färgskiftningar. Halm har brukats i hela världen i olika kulturer till allt från bruksföremål till magiskt laddade skyddsamuletter. Här i Norden har halmen ständigt varit närvarande då den varit tak åt både hus och huvud. Under senare tid har halmen fått en något mer undanskymd plats, med ett intresse som når sin höjdpunkt runt jul. Men halm är mer än bockar och julpynt, halm är något för alla årstider! 

Den här kursen vill ge dig ett tillfälle att lära känna ett fantastiskt material. Vi flätar, syr, trär och pratar halm som kan resultera i en huvudbonad, en geometrisk prydnad eller en enkel halmdocka. Hur långt du hinner beror på vad du väljer att göra och vilken vana du har av liknande handarbeten.  Att arbeta i halm är både roligt och rogivande. Ett traditionellt material med många möjligheter, helt enkelt!

Kursledaren

Anna Fabler är modist med gesällbrev, samt har en Fil. Kand i Kulturvård med inriktning mot ledarskap i slöjd och kulturhantverk. Hon är även anlitad halmpedagog på uppdrag av Kultur i Halland och Hallands Bildningsförbund. Idag arbetar Anna som frilansare med uppdrag hos Kungsbacka Kommun, Tidskriften Hemslöjd, Västarvet m. fl.

Ta med

Eget syskrin med sax, vass lång nål och tråd.

Material

Det tillkommer en liten kostnad för material. Ni får också ett kompenium som Anna sammanställt. 

Äta 

I kursavgiften ingår välkomstfika, kaffe/te och lätt lunch. Råvarorna är så långt det är möjligt närproducerade och ekologiska. Lunchen serveras hos Nääs slottskafé & restaurang, en kilometer från Slöjdseminariet. Du som behöver specialkost anmäler dina önskemål i förväg till Studieförbundet Vuxenskolan. 

Var, När och Hur?

Datum: 28-29 april 2018
Tid:
 10:00-17:00
Kursledare: Anna Fabler, modist och slöjdare
Avgift: 1 250 kr, materialkostnad tillkommer.
Plats: Slöjdseminariet, Nääs
Otto Salomons väg 16, Nääs/Floda

Anmälan och frågor

Anmäl dig här!

Studieförbundet Vuxenskolan Lerum 
www.sv.se/lerum
Tel 0302-158 58 
Epost: E-postadress

Mer information om kursinnehåll:
Hemslöjdskonsulenterna i Västarvet
Tel: 070-662 68 05
E-post: slojdivast[a]vgregion.se

Hitta till Slöjdseminariet!

Senast uppdaterad: 2018-03-16 13:09