Aktuella kurser

Länk till de 15 kurser som ligger närmast i tid. Klicka dig vidare till Studieförbundet Vuxenskolan för att se om kursen har lediga platser.

Detta är en grundkurs för dig som tycker att finsnickeri verkar kul men inte har någon erfarenhet.

Knut täljer

Slöjdar du i trä och vill veta mer om hur du lär dig hitta det bästa materialet och hur du bearbetar det på bästa sätt för att förbättra ditt resultat? Då är detta kursen för dig

Extrainsatt kurs! Detta är en grundkurs för dig som tycker att finsnickeri verkar kul men inte har någon erfarenhet.

Du får lära dig grunderna i att slipa dina verktyg som knivar, stämjärn, hyvelstål, skölpar och saxar.

Lär dig lappteknik med gamla anor!

Är du nyfiken på byggnadsvård? Är du osäker på var du ska börja med vården av ditt hus? Gå då vår endagskurs i allmän byggnadsvård. Här lär du dig grunden i byggnadsvård. Hur du ska tänka, var du ska börja och vad du inte ska göra!

Baka i bakugn är både teknik och njutning i skön förening. Kursen hålls i den fantastiska bakstugan på Nääs där allt bröd bakades under alla de sommarkurser som hölls på Nääs under slöjdskolans dagar.

Trött på vitt i ditt hem? Nyfiken på andra färger men osäker på hur du går vidare? Här är kursen där du lär dig hur du kan tänka vid färgsättning och tapetsering av ditt hem.

Välkommen till en Japanskt hantverksretreat på Nääs. Helgen bjuder på vackra omgivningar, matupplevelser och workshops i traditionella japanska hantverkstekniker.

Foto: Tore Hagman

Lär dig bygga en vacker inhägnad! På den här kursen lär du dig att bygga en traditionell smålandsgärdsgård i ene eller gran.

Lär dig mer om färgprakten från skogen och skapa färgsprakande garner.

Med redskap som täljkniv, bandkniv, täljhäst, navare, yxa och spånhyvel kommer vi att tillverka en hel del föremål och en hel del spån under två dagar.

halmkub

Traditionell slöjd med moderna kvalitéer

Detta är en grundkurs för dig som tycker att finsnickeri verkar kul men inte har någon erfarenhet.

snickeri

Snickra enkla möbler med pärlspont

Mura kakelugn

Trots nästan 250 år på nacken är kakelugnen fortfarande en av våra bästa uppvärmningskällor. Kakelugnar har blivit omåttligt populära igen. Under vår enveckaskurs blir du ingen kakelugnsmakare, men du får utföra alla moment i murning av kakelugn.

Lär dig fläta ett vackert växtstöd i pil

tälja

Slevar, burkar och klädhängare, leksaker, skålar och knoppar, lyckan är att tillverka sina egna saker.

näverväska
Fotograf: Elisabeth Dunker

Näver är ett fantastiskt material fullt av möjligheter. Här får du möjlighet att själv utforma och tillverka en snygg och användbar  väska, bag med läderhandtag, korg eller enklare kont.

Att använda lera som byggmaterial har lång tradition i Sverige. Under denna kurs får du bekanta dig med materialet, lära dig blanda bruk och testa olika tekniker som kubb, knopp, lerputs, adobe, flätverk och lättlera.

liekurs

Lär dig slå med lie med LieMats!

Grönt är skönt! Under en dag får du lära dig att binda gräskronor och girlander

näverväska
Fotograf: Elisabeth Dunker

Näver är ett fantastiskt material fullt av möjligheter. Här får du möjlighet att själv utforma och tillverka en snygg och användbar  väska, bag med läderhandtag, korg eller enklare kont. Extrainsatt kurs på Reko!

tälja

Slevar, burkar och klädhängare, leksaker, skålar och knoppar, lyckan är att tillverka sina egna saker. Extrainsatt kurs under Reko!

Att lerputsa eller lerklina väggar var en självklarhet förr i tiden. I kursen lär du dig hur du blandar de olika komponenterna och hur du lägger på dem.

Senast uppdaterad: 2017-12-21 12:15