Aktuella kurser

Här kan du se 17 närmast kommande kurser i den ordning de går. Klicka på den kurs du är intresserad av och klicka dig sedan vidare till Studieförbundet Vuxenskolan för att se om kursen har lediga platser och anmäla dig.

skräckslagna

Detta är en grundkurs för dig som tycker att finsnickeri verkar kul men inte har någon erfarenhet.

altbild

För nybörjare, nyfikna eller ringrostiga med behov av ”hands on”.

altbild

För yrkesverksamma eller för er som vill veta mer om linoljefärgens historik och egenskaper.

Vitmålad trävilla på stensockel och gjuten trappa med järnräcken. Fönstren är rödmålade och spröjsade

Är du nyfiken på byggnadsvård? Är du osäker på var du ska börja med vården av ditt hus? Gå då vår endagskurs i allmän byggnadsvård. Här lär du dig grunden i byggnadsvård. Hur du ska tänka, var du ska börja och vad du inte ska göra!

fönster

De flesta gamla fönster går att rädda även om det tar sin tid. Som lön för mödan får du vackra fönster av en kvalitet som inte är möjlig att köpa idag.

halmhus
Fotograf: Ian Schemper

En teorikurs där vi under två halvdagar diskuterar hur man kan genomföra ett byggprojekt med eko-perspektiv, sunda materialval och hållbara lösningar.

grund

Behöver du mer kunskap om mullbänkar och torpargrunder? Gå kurs hos oss en dag och lär dig hur de är tänkta att fungera och vilka alternativ som finns om de måste renoveras.

Bandkniv och träspån
Fotograf: Ann Hammarberg

Lär dig hantera kniv och yxa på ett säkert sätt och få tillräcklig övning och kunskap om trä för att kunna fortsätta på egen hand.

altbild

Fortsättningskurs för dig som gått Kerstin Lyckmans grundkurser eller har grundläggande kunskap om linoljefärg.

el

Är du osäker på vad du får och inte får göra med elen i ditt hus? Är de gamla elledningarna säkra? Törs du lita på kontakter och strömbrytare? Vad får du göra och inte göra med elen i ditt hus? Här får du svaren!

Flätar pil

Lär dig fläta ett vackert växtstöd i pil

tapeter

Trött på vitt i ditt hem? Nyfiken på andra färger men osäker på hur du går vidare? Här är kursen där du lär dig hur du kan tänka vid färgsättning och tapetsering av ditt hem.

bakning

Baka i bakugn är både teknik och njutning i skön förening. Kursen hålls i den fantastiska bakstugan på Nääs där allt bröd bakades under alla de sommarkurser som hölls på Nääs under slöjdskolans dagar.

stol

Lär dig laga din gamla fina pinnstol, moderna trästol eller rentav en pall.

skärpa verktyg

Du får lära dig grunderna i att slipa dina verktyg som knivar, stämjärn, hyvelstål, skölpar och saxar.

smålandsgärdsgård

Lär dig bygga en vacker inhägnad! På den här kursen lär du dig att bygga en traditionell smålandsgärdsgård i ene eller gran.

Senast uppdaterad: 2019-01-11 14:15