Böcker om stickning och virkning

Gammalvirkning -smygmaskvirkning

Ett enkelt A4-häfte om gammalvirkning eller smygmaskvirkning. Här finns beskrivning av tekniken och 6 beskrivningar till vantar, fingervantar och tofflor. Inger Johansson, Slöjd i Väst.

Pris: 50 kr

Nålbindning - historiskt och modernt i Stockholms län

Länshemslöjdskonsulenterna i Stockholms län. En bok om det tusenåriga hantverket nålbindning. 

Pris: 190 kr

Perler på pulsen

 

Handledsvärmare, torgvantar, muddar, halvvantar - det finns många namn på dessa praktiska små plagg. Traditionellt har de använts till kyrka och bröllop men är idag lika vanliga till vardags som till fest. Boken innehåller 38 beskrivningar, där du lär dig att sticka med pärlor som dekoration. 50 sidor.

Pris: 250 kr

Sticka halsdukar, kragar, snibbar!

 

Sticka halsdukar, kragar, snibbar! är Ann-Mari Nilssons efterlängtade uppföljare till Sticka mössor, vantar, sockor! Här finns plagg som värmer hals och huvud och många sticksätt som passar just för halsdukar; det är ju viktigt att båda sidorna blir fina! Mjukband, 72 sidor, 190x190 mm. 

Pris: 195 kr

Sticka mössor, vantar, sockor!

 

Formgivare Ann-Mari Nilsson har skapat en tidlös och praktisk mönsterbok. Hon har komponerat 53 beskrivningar på mössor, vantar, muddar, sockor och ankelvärmare. Den som stickar kan själv välja garn och kombinera modeller, sticksätt, mönster, hoptagningar, tummar och hälar till egna, unika plagg. Textilkonstnären Kerstin Gustafsson berättar om ullens fantastiska egenskaper och hur man sköter sina ylletextilier. Mjukband, 84 sidor, 190x190 mm. 

Pris: 225 kr

Sticka, detaljer som gör skillnad

Boken är helt unik i sitt slag och vänder sig både dig som just börjat sticka och till dig som söker nya utmaningar.

Läs mer om boken här!

Stickning - ett hantverk att utveckla

 

Textilforskare Anneli Palmsköld har tecknat ett porträtt av formgivaren Britt-Marie Christoffersson, som i 25 år arbetat med att utforska stickningens möjligheter. Här delar hon med sig av sina nyskapande tekniker och mönster i en bok som är slösande vackert illustrerad med stickning som du aldrig har sett maken till tidigare. I bokens avslutande kapitel utreder Palmsköld stickningens historia och utveckling i Sverige. Låt dig inspireras av färger, former och ytor! Inbunden, 224 sidor, 210x270 mm.

Pris: 245 kr

Tvåändsstickat

 

Genom ett vantfynd från 1600-talet uppmärksammades tvåändsstickningen både som kulturhistoria och stickteknik. Boken ger en historisk bakgrund och är samtidigt en handbok i sättet att tvåändssticka. Boken bygger på en tidigare utgivning (1984) men med helt omarbetad text. Nya rön och historisk fakta, nytagna bilder och nya stickbeskrivningar. Dalarnas museum. 136 sidor.

Pris: 260 kr

Virka!

Boken innehåller en blandning av gamla och nya tekniker för virkning av bl.a. väskor, påsar, vantar, muddar, pälsband och mormorsrutor. Maria Gullberg, Hemslöjdens förlag. 

Läs mer om boken här!