Tampade näverburkar 15-17/3

Rödbrunsvarta näverburkar uppställda i tre rader

Lär dig tillverka en vacker och funktionell burk av björknäver

Du lär dig hantverket att bearbeta näver och tillverkar en praktisk näverburk med eget uttryck. Ramon Persson handleder dig och delar med sig av sitt osvikliga öga för form och dekor.

Näver har använts sedan stenåldern och genom hela historien för sina goda egenskaper. Det är starkt, tåligt och isolerar mot kyla, värme och väta och passar därför utmärkt att förvara mat i. Under kursen får du prägla mönster i nävret med falsben och punsar av järn och horn. Ytskiktet tampar du med en låsfog enligt uråldriga tekniker och täljer sedan lock och botten. Du får måla burkens olika delar med linoljefärg och kan även vaxa för att förstärka nävrets inneboende skönhet. När kursen är slut har du ett användbart föremål lämpligt för förvaring av kaffe, te och mycket annat. Och framför allt kunskapen att kunna göra fler.
 

Kursledare

Ramon Persson är en av de främsta i landet att slöjda i näver. Han har sitt ursprung i Jämtland men bor och verkar numera i Östergötland. Se www.ramonpersson.se

Äta

Välkomstfika och enklare lunch ingår i kursavgiften. Lunchen är en soppbuffé som serveras på Nääs Slottskafé och restaurang. Meddela eventuella allergier eller önskemål i god tid till Studieförbundet Vuxenskolan.

 

När, var & hur

Datum: 15-17 mars
Tid: Fredag 13-17, lördag och söndag 10-17 
Kursledare: Ramon Persson
Avgift: 2 900 kr, materialkostnad tillkommer
Plats: Slöjdseminariet, Långa Salen, Nääs

Anmälan och frågor

Klicka här för att anmäla dig till kursen Tampade näverburkar 15-17/3

Studieförbundet Vuxenskolan Lerum 
www.sv.se/lerum
Tel 0302-158 58 
Epost: lerum@sv.se

Mer information om kursinnehåll:
Hemslöjdskonsulenterna i Västarvet
Tel: 070-662 68 05
E-post: slojdivast[a]vgregion.se

Hitta till Slöjdseminariet!

Senast uppdaterad: 2019-01-28 08:04