Täljning för nybörjare 6-7/4

Bandkniv och träspån
Fotograf: Ann Hammarberg

Lär dig hantera kniv och yxa på ett säkert sätt och få tillräcklig övning och kunskap om trä för att kunna fortsätta på egen hand.

Vill du lära dig grunderna i att tälja? Du är vad man kan kalla en nybörjare på området, intresserad och vill få mer kunskap för att kunna tälja på egen hand och känna dig säker på materialet, redskapen och verktygen.

Vi arbetar i färskt trä och går igenom och jobbar med täljgrepp och säkerhet. Vi går också genom olika tekniker som klyvning, krympning, håltagning och slipning m.m. Exempel på föremål vi kommer att tillverka är hängare, reppussel, rör, smörknivar, brummare, vindsnurror, ring på pinne och snurror.

Kursledaren

Martin Ericsson och är möbelsnickare, konsthantverkare och slöjdlärare utbildad på blad annat Stenebyskolan och HDK. Martin har även gått slöjdklubbshandledarutbildningen i Västra Götaland. Idag driver han Äskekärrs Möbelsnickeri och undervisar i trähantverk på Hantverkscentrum i Tibro. Utöver det håller han kurser inom olika former av trähantverk. Ofta arbetar han då, som i detta fall, med färskt trä.

Martin Ericsson håller även fortsättningskursen Snidade ljusbärare 5-6 oktober. För er som redan kan täljningens grunder eller för dig som vill fördjupa dig ytterligare efter denna kurs.

Ta med

Allt som behövs finns på plats, verktyg finns att låna och trämaterial och plåster ingår i kursavgiften. Speciella arbetskläder eller skor behövs inte heller, men undvik finkläderna eftersom färska pinnar kan smutsa ner en en del. Om du har en egen kniv eller träämne du vill ta med dig får du såklart gärna göra det.

Äta

Välkomstfika och enklare lunch ingår i kursavgiften. Lunchen är en soppbuffé som serveras på Nääs Slottskafé och restaurang. Meddela eventuella allergier eller önskemål i god tid till Studieförbundet Vuxenskolan.

När, var & hur

Datum: 6-7 april
Tid: Lördag & söndag 10-17
Kursledare: Martin Ericsson
Avgift: 1 770 Kr
Plats: Långa salen i Slöjdseminariet, Nääs

Anmälan och frågor

Hitta till Slöjdseminariet!

Senast uppdaterad: 2019-01-28 08:04