Tälj textila redskap 23-24/2

Textilredskap på ull

Gör själv de redskap du behöver för att skapa eller slöjda med garn

Är du en av dem som väver, stickar eller nålbinder med egenspunnet garn? Varför inte maxa egengjortstatusen genom att göra redskapen också? Eller fixa bästa presenten till din närmsta textilnörd. 

Under kursen får du en introduktion av några av de vanligaste textila redskapen, hur de används och vad som är viktigt att tänka på när man tillverkar dem. Du får också en introduktion av trämaterial och tekniker för att hantera kniv och andra eggverktyg på ett effektivt och säkert sätt. 

Efter lite uppvärmingsövningar med kniven får du välja ditt redskap att tillverka och sätta igång. Tänk på att en del redskap är ganska utmanande och kurstiden begränsad, så välj efter förmåga. Är du helt ny på täljning så satsa på en nystpinne, ett par stickor, några nålbindnings- eller virknålar så att du hinner färdigt. Har du täljvana sen tidigare kan du ge dig på ett större projekt som härvträ eller bandgrind. 

Kursledare

Sara Thorn är både ingenjör och en skicklig slöjdare inom flera textila tekniker likväl som inom täljning. Hon har tidigare hållit kurser inom bland annat sashiko men för närvande ägnar hon sig heltid åt timring på Sjöviks folkhögskola.

Äta

Välkomstfika och enklare lunch ingår i kursavgiften. Lunchen är en soppbuffé som serveras på Nääs Slottskafé och restaurang. Meddela eventuella allergier eller önskemål i god tid till Studieförbundet Vuxenskolan. 

Ta med

Det är inget du behöver ha med dig. Men har du en historisk förlag eller favoritredskap du vill kopiera så ta med det så ni har att utgå ifrån. Liksaså är du välkommen att ta med egna täljverktyg om du har och vill. Eftersom materialåtgången varierar väldigt beroende på vad du väljer att göra så köper du de ämnen du behöver på plats. Det rör sig om 20 till max 200 kr.

När, var & hur

Datum: 23-24 februari
Tid:
 Lördag och söndag 10-17
Kursledare: Sara Thorn
Avgift: 1 750 kr, material tillkommer
Plats: Långa salen, Slöjdseminariet, Nääs

Anmälan och frågor:

Klicka här för att anmäla dig till kursen Tälj textila redskap

Studieförbundet Vuxenskolan i Lerum
www.sv.se/lerum 
Tel: 0302-158 58
E-post: lerum@sv.se

Mer information om kursinnehåll:
Slöjd & Byggnadsvård
Tel: 010-441 43 60
E-post: slojdochbyggnadsvard@vgregion.se

Hitta till Slöjdseminariet!

Senast uppdaterad: 2019-01-28 08:04