Läderhantverk 27-28/4

Läder och verktyg

Vill du lära dig mer om läderarbete och tillverka din egen produkt?

Under två dagar arbetar vi kreativt med läder, går igenom teori och har inspirerande workshop med genomgångar av olika tekniker och metoder.

Kursledaren Anders Martinsson delar med sig av sin erfarenhet och du får instruktioner, verktyg och hjälp längs vägen för att utforma ditt eget bälte, mobilfodral, väska eller förkläde. Eller varför inte göra ett unikt fodral till ditt favoritverktyg? Bara fantasin sätter gränser. Under kursen finns tillgång till handverktyg, industrisymaskiner och litteratur, så du behöver inte ha med egna verktyg om du inte vill.

Det material du behöver köper du på plats. Anders har också med sig nitar, spännen, färg och ytbehandling till mycket förmånliga priser. Det finns även egentillverkade och bra skärsylar som annars är svåra att få tag på.

Efter avslutad kurs har du som deltagaren fått kunskaper för att fortsätta med egna projekt i läder.

Kursledare

Anders Martinsson har lång erfarenhet av läderhantverk. Både när det gäller att tillverka och reparera olika produkter. Har har under de senaste åren föreläst och inspirerat på ett antal mycket omtyckta kurser i läderhantverk. Du kan se mer av Anders arbeten på hans hemsida www.andersleather.com eller följa honom på Instagram under @anders_leather

Äta

Välkomstfika och enklare lunch ingår i kursavgiften. Lunchen är en soppbuffé som serveras på Nääs Slottskafé och restaurang. Meddela eventuella allergier eller önskemål i god tid till Studieförbundet Vuxenskolan.

Ta med

Allt material och all utrustning du behöver finns att låna eller köpa på plats. Men har du egna verktyg får du gärna ta med dem om du vill. 

NÄR, VAR & HUR

Datum: 27-28 april
Tid:
 lördag och söndag 10-17
Kursledare: Anders Martinsson
Avgift: 2 100 kr
Plats: Slöjdseminariet, Nääs

Anmälan och frågor

Klicka här för att anmäla dig till kursen Läderhantverk 

Studieförbundet Vuxenskolan i Lerum
www.sv.se/lerum 
Tel: 0302-158 58
E-post: lerum@sv.se

Mer information om kursinnehåll:
Slöjd & Byggnadsvård
Tel: 010-441 43 60
E-post: slojdochbyggnadsvard@vgregion.se

Hitta till Slöjdseminariet!

Senast uppdaterad: 2019-01-28 08:04