Fläta växtstöd 13/4

Flätar pil

Lär dig fläta ett vackert växtstöd i pil

Lär dig grunderna i trädgårdsflätning med pil. Med olika sorters ekologiskt odlad pil flätar du en växtkon eller andra typer av växtstöd /klätterstöd till trädgård och balkong. Användbart och dekorativt för odling och uterum.

Du får tillämpa olika flättekniker som rep- och korgtekniker och får kunskap om materialets egenskaper. Vi arbetar utomhus vid Slöjdseminariet, men har också tillgång till lokal inomhus

Kursledaren Christian Erlandsson är pilinspiratören som guidar dig bland pilsorterna, där de olika nyanserna kan kombineras till ett effektfullt färgspel. Efter genomgång av grundteknikerna har du kunskaper att fläta en rad olika föremål i din utemiljö; levande staket, naturstaket flätat runt granstörar, kompostkorg och vindskydd.

Kursledaren

Christian Erlandsson är korgmakare och pilslöjdare. Utbildad i Danmark och flitigt anlitad handledare sedan många år. Han deltar årligen på alla de stora trädgårdsmässorna runtom i Sverige. Läs mer på Christians hemsida www.pilanlaggning.se.

Äta

Välkomstfika och enklare lunch ingår i kursavgiften. Lunchen är en soppbuffé som serveras på Nääs Slottskafé och restaurang. Meddela eventuella allergier eller önskemål i god tid till Studieförbundet Vuxenskolan.

När, Var och Hur?

Datum: 13 april
Tid: Lördag 10-17
Kursledare: Christian Erlandsson
Avgift:  0 000 kr
Plats: Slöjdseminariet Nääs, Vinkelsalen

Anmälan och frågor

Klicka här för att anmäla dig till kursen Fläta växtstöd

Studieförbundet Vuxenskolan Lerum 
www.sv.se/lerum
Tel 0302-158 58 
Epost: lerum@sv.se

Mer information om kursinnehåll:
Hemslöjdskonsulenterna i Västarvet
Tel: 070-662 68 05
E-post: slojdivast[a]vgregion.se

Hitta till Slöjdseminariet!

Senast uppdaterad: 2019-01-28 08:04