Aktuella kurser

Här kan du se 17 närmast kommande kurser i den ordning de går. Klicka på den kurs du är intresserad av och klicka dig sedan vidare till Studieförbundet Vuxenskolan för att se om kursen har lediga platser och anmäla dig.

el

Är du osäker på vad du får och inte får göra med elen i ditt hus? Är de gamla elledningarna säkra? Törs du lita på kontakter och strömbrytare? Vad får du göra och inte göra med elen i ditt hus? Här får du svaren!

Gammelgården

Kursen är tyvärr inställd då Gammelgården måste skjuta på renoveringen av sitt torvtak. Vi hoppas att vi kan arrangera kursen 2020 istället.

bakning

Baka i bakugn är både teknik och njutning i skön förening. Kursen hålls i den fantastiska bakstugan på Nääs där allt bröd bakades under alla de sommarkurser som hölls på Nääs under slöjdskolans dagar.

skärpa verktyg

Du får lära dig grunderna i att slipa dina verktyg som knivar, stämjärn, hyvelstål, skölpar och saxar.

smålandsgärdsgård

Lär dig bygga en vacker inhägnad! På den här kursen lär du dig att bygga en traditionell smålandsgärdsgård i ene eller gran.

Läder och verktyg

Vill du lära dig mer om läderarbete och tillverka din egen produkt?

snickeri

Kurs i snickeri för dig som har grundläggande kunskaper i snickeri men vill mer. Vi lotsar in dig i den mer avancerade snickerikonsten.

svampodling

Prova på ett kul sätt att odla shiitake, ostronskivling och andra eftertraktade svampar!

Garn som färgas blått i en gryta

Färga multifärgade, melerade, spräckliga och självrandande garner i egenvalda färger!

Skedhäck

Fördjupning i skedtäljning med en av landets främsta skedtäljare

skräckslagna

Detta är en grundkurs för dig som tycker att finsnickeri verkar kul men inte har någon erfarenhet.

Tre små skedar

Fördjupning i skedtäljning för dig som har provat på att tälja skedar tidigare

LieMats

Lär dig slå med lie med LieMats!

Byggnader, äppelträd och mur på hembygdsgård

Fönsterrenoveringens dag är en nationell temadag som infaller 30 maj varje år. Syftet med dagen är att fler vackra gamla kvalitetsfönster ska bevaras! Passa på att gå en endagskurs på Haraberget i Herrljunga på fönstrens egna dag.

botaniska

Fönsterrenoveringens dag är en nationell temadag som infaller 30 maj varje år. Syftet med dagen är att fler vackra gamla kvalitetsfönster ska bevaras! Passa på att gå en endagskurs i Botaniska trädgården i Göteborg på fönstrens egna dag.

solliden

Fönsterrenoveringens dag är en nationell temadag som infaller 30 maj varje år. Syftet med dagen är att fler vackra gamla kvalitetsfönster ska bevaras! Passa på att gå en endagskurs på Solliden i Vänersborg på fönstrens egna dag.

Senast uppdaterad: 2019-01-11 14:15